Ίσμα Τουλάτου: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε η έγκυος δημοσιογράφος - 3 ημέρες πριν γεννήσει (βίντεο)

Ανυπομονούσε να κρατήσει στα χέρια της, το μωράκι της. 

Η Ίσμα Τουλάτου πέθανε σε ηλικία 52 ετών, μόλις τρεις ημέρες πριν φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Η συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ Ίσμα Τουλάτου βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της και θα έφερνε στη ζωή το παιδί που κυοφορούσε. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατέρρευσε ξαφνικά τη στιγμή που βρισκόταν στο σπίτι της, μπροστά στα μάτια της ηλικιωμένης μητέρας της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο διαμέρισμα, όμως ήταν ήδη αργά.

 

 

Η δημοσιογράφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το μωρό της, με το νεογέννητο κοριτσάκι να νοσηλεύεται αρχικά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια, στη ΜΕΘ νεογνών του «Έλενα Βενιζέλου».

Η κηδεία της θα γίνει, αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου, και όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Alpha, ο θάνατος της δημοσιογράφου προήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία ενώ πιθανότατα είχε ανεύρυσμα το οποίο η ίδια δεν το γνώριζε.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν φίλοι και συνάδελφοί της, η Ίσμα Τουλάτου ήθελε να γίνει μητέρα όσο τίποτα και η χαρμόσυνη είδηση της εγκυμοσύνης της ήταν για εκείνη το μεγαλύτερο όνειρό της.

Δείτε επίσης: Πέθανε τρεις μέρες πριν γεννήσει: Θλίψη για τον χαμό της δημοσιογράφου Ίσμα Τουλάτου - Κατάφεραν και έσωσαν το μωρό (βίντεο)

Η Ίσμα Τουλάτου, είχε σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στο Βήμα, την Athens Voice, αλλά και στο iefimerida.gr καλύπτοντας το πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Την τραγική είδηση γνωστοποίησε η Ioanna Moro στα κοινωνικά δίκτυα, με την ακόλουθη δημοσίευση: «Σοκ και απέραντη θλίψη για τον αναπάντεχο θάνατο της συναδέλφου Ίσμας Τουλάτου, που θα γεννούσε σε τρεις ημέρες το μονάκριβο μωρό της. Ανείπωτη τραγωδία. Κουράγιο στους οικείους της και θερμά συλλυπητήρια».

 

 

«Δεν θέλω να το πιστέψω Ίσμα μου! Θα έδινες ζωή στο μωρό σου σε λίγες μέρες κι έφυγες σαν πουλάκι τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Αντίο κορίτσι μας γλυκό κι ευγενικό. Η μεγάλη φυλή του πολιτιστικού ρεπορτάζ ορφάνεψε σήμερα. Ποσό λυπάμαι που δεν είδες ποτέ το παιδάκι σου κι ούτε αυτό εσένα, να χαμογελάς κρατώντας το. Άτυχη μανούλα εσύ κι υπέροχη γυναίκα. Υποκλίνομαι στη δύναμή σου καρδούλα μου! Αντίο κορίτσι μου! Αντίο αδόκητο και πικρό, πολύ πικρό», έγραψε επίσης η δημοσιογράφος Ελένη Σπανοπούλου.

 

Ποια ήταν η Ίσμα Τουλάτου

Η Ίσμα Τουλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ήταν απόφοιτος της Πρότυπης Σχολής Αναβρύτων, πτυχιούχος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών του Ωδείου Αθηνών.

Λάτρευε τη μουσική, την όπερα, τη μόδα, τον πολιτισμό και ήθελε από πολύ μικρή να γίνει δημοσιογράφος. Τη δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1995 στον «Τύπο της Κυριακής» όπου παρέμεινε έως το 1997, καλύπτοντας το πολιτιστικό ρεπορτάζ, με κύριο τομέα ευθύνης το θέατρο, τα εικαστικά και τις συνεντεύξεις προσωπικοτήτων. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ», επίσης στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, για θέματα θεάτρου και μουσικής, τόσο στην ημερήσια έκδοση όσο και στο ένθετο «Το άλλο Βήμα» της Κυριακής. Από το 2000 απασχολήθηκε παράλληλα στο «ΒHmagazino» και σε άλλα περιοδικά, όπως τα «Bazaar», «Elle», «Madame Figaro» κ.ά., πάντοτε για θέματα μόδας και πολιτισμού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με την «Athens Voice» και την ιστοσελίδα iefimerida.gr

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας που διέγραψε ως συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ είχε πολλές επιτυχίες και αποκλειστικότητες στο ενεργητικό της. Θα μείνουν ζωντανά στην μνήμη των συνεργατών και των αναγνωστών της οι συνεντεύξεις της με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, τα καίρια άρθρα της, με όλες τις εξελίξεις από τον χώρο της σύγχρονης όπερας και της κλασικής μουσικής, το μόνιμο «παρών» της στις συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Ηρωδείου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ). Με την ΕΛΣ, είχε συνεργαστεί, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια σε ένα πρωτοποριακό project, δικής της εμπνεύσεως και επιμέλειας, το «Όπερα και Μόδα», όπου κατάφερε να συνδυάσει δύο σημαντικές αγάπες της σε ένα υβριδικού χαρακτήρα δρώμενου, με τη σύμπραξη εξαιρετικών συντελεστών.

Αυτό, όμως, που κυρίως θα μείνει ζωντανό στις μνήμες όλων, είναι το απαράμιλλο ταλέντο της, το ήθος της, η αγάπη της για τη δημοσιογραφία, τον πολιτισμό, τη μουσική και την ομορφιά της ζωής. Θα μείνει και έναν οδυνηρό και αναπάντητο «γιατί», να συνοδεύει τον πόνο για τον τόσο αδόκητο χαμό της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους της και αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο, η οποία άφησε το στίγμα της στην ελληνική δημοσιογραφία και είχε ακόμη να προσφέρει πολλά στο χώρο του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ