Bασίλισσα Ματθίλδη - Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου: 10 χρόνια στον θρόνο! - Οι εορτασμοί στο παλάτι & το look της royal (φωτό -βίντεο)

Οι Βέλγοι λατρεύουν την Ματθίλδη και τον Φίλιππο. 

Από το Te Deum μέχρι τον πανηγυρικό χαιρετισμό στο μπαλκόνι, το πρωινό της 21ης Ιουλίου 2013 θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Βέλγων.

Ήταν η ημέρα που ο Φίλλιπος και η Ματθίλδη στέφθηκαν Βασιλιάς και Βασίλισσα του Βελγίου. 

Πλάι-πλάι, βγήκαν από την αίθουσα του θρόνου.

 

 

Η ώρα 11 το πρωί. Δεν υπήρχε πλέον βασιλιάς στο Βέλγιο. Ο Αλβέρτος μόλις είχε παραιτηθεί, παρουσία του γιου του Φιλίππου.

Μαζί, ο πρώην ηγεμόνας και ο διάδοχός του ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν το Βασιλικό Παλάτι για να μεταβούν στο Παλάτι του Έθνους, όπου ο άνδρας που για λίγα λεπτά ήταν ακόμη Δούκας της Βραβάντης θα έδινε τον όρκο και θα γινόταν Φίλιππος Α'. 

 

 

Ο βασιλιάς Αλβέρτος Β΄ αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω προβλημάτων υγείας και δήλωσε σε ομιλία του εκείνη την εποχή ότι "ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι καλά προετοιμασμένος να με διαδεχθεί".

 

 

 

 

 

 

10 χρόνια στον θρόνο

Ομιλία του για την εθνική επέτειο για να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του για το "μεγάλο αίσθημα αλληλεγγύης" που επέδειξαν μέσα από τις τραγωδίες και τους θριάμβους της πρώτης δεκαετίας της βασιλείας του, έδωσε ο Φίλιππος.

Δείτε επίσης: Τα καλοκαιρινά πορτρέτα των Βασιλιά & Βασίλισσας του Βελγίου: Θεσπέσιο λευκό & royal ροζ σκούρο του θέρους για την Ματθίλδη (φωτό)

Στην ομιλία του για την εθνική επέτειο, ο βασιλιάς Φίλιππος είπε: "Πριν από ακριβώς 10 χρόνια ορκίστηκα ως ο έβδομος βασιλιάς των Βέλγων. Διαδέχθηκα έτσι τον πατέρα μου, τον βασιλιά Αλβέρτο Β΄, στον οποίο θα ήθελα να αποτίσω σήμερα φόρο τιμής.

 

"Επιφυλάξατε στη Βασίλισσα και σε μένα ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα. Η 21η Ιουλίου του 2013 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Παραμένει ανεξάντλητη πηγή κινήτρων και έμπνευσης και για τους δυο μας σήμερα"

Για την ξεχωριστή αυτή η μέρα η Βασίλισσα των Βέλγων επέλεξε να φορέσει ένα υπέροχο κρεμ φόρεμα με μανίκα 3/4, που άφησε ακάλυπτους του ώμους της. 

Το συνδύασε με ένα εκπληκτικό headpiece και λαμπερά κοσμήματα. Ήταν όλη την ώρα χαμογελαστή και ευτυχισμένη πλάι στον Βασιλιά της. 

Τόσο ο βασιλιάς Φίλιππος όσο και η βασίλισσα Ματθίλδη εργάζονται ακούραστα τα τελευταία 10 χρόνια για την υποστήριξη της χώρας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων της νωρίτερα φέτος, η βασίλισσα πραγματοποίησε μια σειρά περιπάτων σε όλες τις βελγικές επαρχίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ