Βραδινή περιποίηση προσώπου: Συμβουλές για να ξυπνάτε πάντα όμορφες - Λαμπερό δέρμα που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη

Περιποιηθείτε το δέρμα σας πριν τον ύπνο και ξυπνήστε ανανεωμένες!

Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης είναι ζωτικής σημασίας για την επανόρθωση και την καλή υγεία του δέρματος.

Για τα αναγκαία βήματα περιποίησης απαραίτητη είναι η αντιηλιακή προστασία το πρωί και η προστασία κατά της αντιγήρανσης το βράδυ.

Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης για ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα, είναι ζωτικής σημασίας για την επανόρθωση και την καλή υγεία σαςΑκολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια ολοκληρωμένη βραδινή ρουτίνα περιποίησης που θα σας χαρίσει ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα:

Καθαρισμός και ντεμακιγιάζ: Αφαίρεση από το δέρμα μας ρύπων, σκόνης, make up και υπολειμμάτων από προϊόντα, όπως κρέμα ημέρας, αντιηλιακό.

Δε μπορούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας χωρίς να έχει προηγηθεί καλός καθαρισμός.

Απολέπιση 2 – 3 φορές την εβδομάδα: Τα  νεκρά κύτταρα δημιουργούν ένα παχύ και τραχύ στρώμα στο δέρμα, αδιαπέραστο και ανομοιόμορφο στην όψη έτσι ώστε να μην επιτρέπουν να εισχωρήσουν τα θρεπτικά συστατικά στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα τα προϊόντα να μην έχουν την δυνατότητα να μας αποδώσουν το 100% της αποτελεσματικότητας τους.
Η επιδερμίδα μετά την απολέπιση ανακτά τη λάμψη και τη φωτεινότητα της και είναι καθαρή και έτοιμη να δεχθεί τα συστατικά των επόμενων προϊόντων.

Τόνωση: Εφαρμογή μιας τονωτικής λοσιόν, πολυβιταμινούχο mist, booster ή ψεκασμός με ιαματικό μεταλλικό νερό για να ολοκλήρωση του καθαρισμού, τόνωσης δέρματος και προετοιμασία της επιδερμίδας για τα επόμενα βήματα περιποίησης.

Διαβάστε επίσης: 5 συχνά λάθη που κάνουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας: Από την μάσκαρα, μέχρι την lotion σώματος & το αντηλιακό (βίντεο)

Εντατική φροντίδα με serum: Πρόκειται για συμπυκνωμένα προιοντα περιποίησης με υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών, χαμηλού μοριακού βάρους και λεπτόρρευστη υφή.
Το serum διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προσφέροντας στοχευμένη δράση και πιο αμεσα αποτελεσματα σε σχέση με την κρέμα νυχτός.

Φροντίδα ματιών: Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο και χρειάζεται εντατική περιποίηση από μικρή ηλικία.
Χρησιμοποιώντας κρέμα ή ορό ματιών κάθε βράδυ διατηρούμε την περιοχή ενυδατωμένη και λεία προλαμβάνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Αναζητήστε στην κρέμα ματιών συστατικά όπως βιταμίνη C, καφείνη, ρετινόλη πεπτίδια και αντιοξειδωτικά.

Ενυδατική φροντίδα: Βασική φροντίδα με κρέμα νυχτός ιδανική για τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες μας.
Ο λόγος είναι ότι, κατά τις νυκτερινές ώρες, το δέρμα ανασυγκροτείται, τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται και γίνεται επούλωση, ανάπλαση  και ανανέωση των κυττάρων του.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα απορροφά στο έπακρο την καλλυντική φροντίδα που της προσφέρουμε.

Εφαρμόστε την κρέμα νυχτός με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

freepik

Φροντίδα με ρετινόλη: Το συστατικό κλεδί στην αντιγήρανση προσφέροντας λείανση, αναγέννηση, μείωση κηλίδων και ρυτίδων, το οποίο πρέπει να αναζητήσετε στη φροντίδα νυχτός για να δείτε ορατή διαφορά από το πρώτο πρωινό.
 

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να διαλέξεις τη σωστή μάσκαρα - Δεν είναι όλες ίδιες!

Φροντίδα χειλιών: Απαραίτητη για χείλη ενυδατωμένα, απαλά και υγιή.
Πριν πέσετε για ύπνο εφαρμόστε στα χείλη σας ένα πλούσιο balm για ενυδάτωση, θρέψη και επανόρθωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναζητήστε στο lip balm σας συστατικά όπως shea butter, μελισσοκέρι, λάδι καρύδας, βιταμίνη Ε.

Ενυδάτωση εκ των εσω: Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο πίνοντας αρκετά υγρά μέσα στην ημέρα.

Εκτός από την κατανάλωση νερού, μπορείτε να πίνετε ροφήματα βοτάνων, φρέσκους χυμούς, ηλεκτρολύτες και να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νερό όπως είναι το καρπούζι, αγγούρι, πορτοκάλι, φράουλες.

Αποφύγετε ροφήματα που σας αφυδατώνουν όπως αναψυκτικά, energhy drinks , ροφήματα με καφεΐνη λόγω της διουρητικής δράσης και περιορίστε το αλκοολ.

Σατέν ή μεταξωτό μαξιλάρι: Επιλέγοντας μαξιλάροθήκες από απαλά, δροσερά, υποαλλεργικά υφάσματα όπως το σατέν ή μετάξι, περιορίζετε  τη τριβή και προστατεύετε το δέρμα σας από την εμφάνιση ρυτίδων, ερεθισμών, αλλεργιών.
Επαρκής ύπνος: Το μεγαλύτερο μυστικό νεότητας είναι ένας ξεκούραστος και ποιοτικός ύπνος.
Φροντίστε να κοιμάστε σε ένα άνετο,  δροσερό περιβάλλον με ηρεμία, μακριά από περισπαστικούς παράγοντες όπως τηλεόραση, κινητό, έντονο φωτισμό.

Για να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο ψεκάστε το μαξιλάρι σας με ένα pillow spray με λεβάντα για χαλάρωση και ηρεμία.

Σύμφωνα με το yo.gr, πρέπει να σημειωθεί ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, υγιεινές συνήθειες και σωστή περιποίηση το βράδυ μπορούν να διορθώσουν ορατά τα σημάδια γήρανσης μέσα σε μερικές εβδομάδες αρκεί να ξεκινήσετε άμεσα για να χαρίσετε στο δέρμα σας τη φροντίδα που του αξίζει κατά τις πολύτιμές βραδινες ώρες της ανασυγκρότησης και η εικόνα σας σε μερικά χρόνια να σας αποζημιώσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ