Εικόνες αποκάλυψης από την κακοκαιρία «Daniel»: Τεράστιες οι καταστροφές σε Μαγνησία και Σκιάθο - Δείτε φωτό και βίντεο

Σοκαριστικές οι εικόνες που έρχονται από τον Βόλο, το Πήλιο και τη Σκιάθο, με αυτοκίνητα να επιπλέουν, χειμάρρους να έχουν μπει σε κατοικημένες περιοχές

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα, με περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας να πλήττονται ανελέητα από καταιγίδες και πλημμύρες. 

Η κάμερα έχει καταγράψει εικόνες βιβλικής καταστροφής από την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Μαγνησία, η Λάρισα και η Σκιάθος δοκιμάζονται, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του, έναν αγνοούμενο και πολλούς εγκλωβισμένους.

Οι εικόνες που έρχονται από τον Βόλο και τη Σκιάθο είναι σοκαριστικές, με αυτοκίνητα να επιπλέουν, χειμάρρους να έχουν μπει σε κατοικημένες περιοχές και λάσπες να καταπίνουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία Daniel - Έκκληση Αρτοποιού: «Μην διασχίζετε πλημμυρισμένους δρόμους» - Προτεραιότητα στο Ανατολικό Πήλιο – Ανεβείτε σε ψηλότερα σημεία αν μένετε στον πρώτο όροφο

Διαβάστε ακόμα: Το eirinika στον Βόλο… αποκλεισμένο στο λιμάνι: Φωτο και βίντεο από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μαγνησία

Ενδεικτική της δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης στον Βόλο είναι και το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, το οποίο δείχνει τι συνέβη στην πόλη μέσα σε μόλις 45 λεπτά από την ασταμάτητη νεροποντή. Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά με δεδομένο ότι τα φαινόμενα θα διαρκέσουν ώρες.

Η γη "κατάπιε" λεωφορείο

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας έχει ξεχειλίσει, με τα νερά να πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Μάλιστα, λόγω των ορμητικών νερών στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα, υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα η γη να "καταπιεί" ολόκληρο λεωφορείο, που βρισκόταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Ακόμα και βάρκες επιστρατεύθηκαν από τις Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι στο κέντρο του Βόλου. Η θεομηνία δεν έχει τελειωμό για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, καθώς από νωρίς το πρωί οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Πεζογέφυρα διαλύεται από τα ορμητικά νερά στον Βόλο

Οι εκτιμήσεις για την ποσότητα του νερού που αναμένεται να πέσουν στην ευρύτερη περιοχή είανι τρομακτικές καθώς, σύμφωνα με το meteo.gr, μόνο στο Πήλιο εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 700 τόνους ανά στρέμμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται μια πεζογέφυρα που παρασύρεται και διαλύεται από τα ορμητικά νερά στο ρέμα, όταν αυτό υπερχείλισε μετά την τεράστια ποσότητα βροχής που έχει πέσει από το πρωί στον Βόλο.

Βόλος: Γέμισε η θάλασσα αυτοκίνητα

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, είναι οι εικόνες που έρχονται από την πόλη του Βόλου και δείχνουν αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα νερά και να έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Εντύπωση, άλλωστε προκαλεί η εικόνα του Βόλου, έπειτα από μόλις 45 λεπτά βροχόπτωσης.

Διαβάστε ακόμα: Καλλιάνος: Ο όγκος βροχής στην Μαγνησία ίσος με αυτόν 1,5 χρόνου στην Αττική

Κατέρρευσε σπίτι- Κινδύνευσε AMEA στην Αργαλαστή

Μηλίνα, Προμύρι, Χόρτο, Αργαλαστή και Πλατανιάς έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης σοβαρά προβλήματα υπάρχουν σε Καλά Νερά και Γατζεα.

Δρόμοι έχουν καταστραφεί, σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ στις τουριστικές περιοχές υπάρχουν εγκλωβισμένοι τουρίστες. Στο Χόρτο στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνση τουριστών από ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επιχείρηση έγινε και για τον απεγκλωβισμό ΑμεΑ από το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή, που κινδύνευε και μεταφέρθηκε σε άλλο ασφαλές σημείο.

"Πνίγηκε" πάρκινγκ στη Μακρινίτσα

Δεν έχει τέλος η καταστροφή και στη Μαγνησία η οποία έχει βρεθεί από νωρίς το πρωί στο στόχαστρο της κακοκαιρίας Daniel.

Οι ποσότητες βροχής είναι πρωτόγνωρες με αποτέλεσμα οι χείμαρροι να παρασύρουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους. Αυτό συνέβη και στη Μακρινίτσα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφόρησε απο χρήστες στα social media. Τα ορμητικά νερά, που έχουν πάρει τη μορφή καταρράκτη, "πνίγουν" το κεντρικό πάρκινγκ του οικισμού, με τα αυτοκίνητα να βρίσκονται στο έλεος της νεροποντής.

"Βουλιάζει" η Σκιάθος - Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία

Η κατάσταση στη Σκιάθο είναι απελπιστική, αφού οι βροχοπτώσεις από το πρωί είναι πολύ έντονες και έχουν προκληθεί ζημιές σε όλο το νησί.

ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του τοπικού μέσου skiathoslife.

Καταστροφικό χαλάζι στην Ηλεία

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργιες της ελιάς αλλά και σε άλλα είδη προκάλεσε το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την Ηλεία και συγκεκριμένα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι.

Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα η βροχόπτωση ήταν έντονη συνοδευόμενη από πολύ πυκνό χαλάζι που κάλυψε τα πάντα και ράβδισε τις ελιές.

ΗΛΕΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

SOS από απελπισμένους κατοίκους της Εύβοιας – Ένα ποτάμι η Κύμη

Τα πιο μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel στην Εύβοια έχουν εντοπιστεί στην Κύμη και σε χωριά του βόρειου τμήματος, καθώς, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, οι δρόμοι όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ορμή του νερού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ