Κακοκαιρία «Daniel»: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα το 3ο κύμα – Βούλιαξε η Θεσσαλία, τα προβλήματα στην Αττική (βίντεο)

Δύσκολη και η σημερινή ημέρα στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία και που επιμένει

Συνεχίζει να σαρώνει μεγάλο μέρος της χώρας η φονική και καταστροφική κακοκαιρία Daniel, με ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με το νεότερο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ο απολογισμός μέχρι αυτή την ώρα είναι τρεις νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

Στο Πήλιο δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Στον Βόλο δεν έχουν ρεύμα και νερό, ενώ σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος της Θεσσαλίας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, η χώρα κόπηκε επίσης στα δύο, όταν έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Λάρισας.

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας) και την βόρεια Εύβοια.

Από πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες αναμένεται ένταση των φαινομένων. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε ακόμα: Λάρισα: Πλημμύρισε ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης - Τα ορμητικά νερά, παρέσυραν σπίτι (φωτό - βίντεο)

Δεύτερο κύμα έπληξε την Αττική

Δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Daniel» με έντονη βροχόπτωση και κεραυνούς «χτύπησε» τα μεσάνυχτα την Αττική με δρόμους να πλημμυρίζουν και την Τροχαία να προχωρά στην διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Το πρώτο κύμα του Daniel στην Αθήνα σημειώθηκε χθες το απόγευμα όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια προκαλώντας κομφούζιο σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε ακόμα: Live η κακοκαιρία Daniel: Χάρτης με την πορεία της - Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Βροχή τα μηνύματα από το 112

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Σοφάδες Καρδίτσας τη νύχτα προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους Σοφάδες απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, νέο μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Λαμίας ειδοποιώντας τους για διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη. Συγκεκριμένα το μήνυμα σημείωνε: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

Μεταφορά πλημμυροπαθών από Αρμένιο και Σωτήριο σε δομή στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης

Πλημμυροπαθείς από τις κοινότητες Αρμένιο και Σωτήριο του δήμου Κιλελέρ άρχισαν να μεταφέρονται αργά το βράδυ στη Λάρισα για να φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, μετά τις ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας.

Διαβάστε ακόμα: Ευθύμιος Λέκκας για την κακοκαιρία «Daniel»: «Δεν έχει καταγραφεί ιστορικά ανάλογο φαινόμενο» - Έπεσαν 150 εκατ. τόνοι νερού (βίντεο)

Πρόκειται για 150 κατοίκους των περιοχών, που φιλοξενήθηκαν σε πρόχειρη δομή στο γήπεδο που ετοιμάζεται με ράτζα και υπνόσακους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά πλημμυρικά φαινόμενα και πολλές ζημιές σε ολόκληρο τον νομό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ