Πέθανε ο Δίας, το πιο ψηλό σκυλί στον κόσμο - Μόλις 3 ετών

Κατείχε το ρεκόρ Γκίνες.

Ο Δίας, το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή. Το αξιολάτρευτο τετράποδο έπασχε από καρκίνο των οστών. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών να περιορίσουν το πρόβλημα, ακρωτηριάζοντας το πόδι του, το σκυλάκι δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στη νεαρή ηλικία των 3 ετών.

Ο "Μεγάλος Δανός", ο οποίος είχε ύψος ένα μέτρο, τιμήθηκε με τον τίτλο του "πιο ψηλού σκυλιού στον κόσμο" το 2022.

Πέθανε από πνευμονία μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του μπροστινού δεξιού του ποδιού.

Την είδηση του θανάτου έκανει γνωστή η επίσημη ιστοσελίδα των ρεκόρ Γκίνες.

guinnessworldrecords.com

Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού, η Brittany είπε: "Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας σκύλου, του Δία, του κατόχου του τίτλου του ψηλότερου εν ζωή αρσενικού σκύλου στα ρεκόρ Γκίνες. Ο Δίας πέθανε το πρωί της Τρίτης από πνευμονία που σχετίζεται με τον ακρωτηριασμό. Ο Δίας πέθανε με το κεφάλι του στην αγκαλιά της μαμάς του, παίρνοντας χάδια στα αυτιά και φιλιά μέχρι το τέλος. Ήταν τρεισήμισι ετών.

"Ο Δίας ήταν ένας πραγματικά ξεχωριστός σκύλος. Ήταν ευγενικός, αγαπητός, πολύ πεισματάρης αλλά πάντα χαρούμενος που έβλεπε την οικογένειά του και πολλούς, πολλούς φίλους στις περιπέτειές του γύρω από το Ντάλας και το Φορτ Γουόρθ. Ο Δίας είχε πολλή ζωή σε τρία μικρά χρόνια και ήταν προετοιμασμένος να νικήσει τον καρκίνο.

"Είμαστε τόσο ευγνώμονες για τον χρόνο που περάσαμε με τον Δία. Μας πρόσφερε τόση χαρά και ευτυχία σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Θα λείψει βαθύτατα σε όλη την οικογένειά μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την καταπληκτική ομάδα ανθρώπων που ήταν μαζί μας σε όλο αυτό. Ο Δίας είχε τους καλύτερους γιατρούς και νοσηλευτές που δούλευαν νυχθημερόν για να τον βοηθήσουν, αλλά στο τέλος ήταν πολύ άρρωστος. 

"Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας πλησίασαν για να μας εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Σημαίνει πολλά για εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Ξέρουμε ότι ο Δίας βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος τώρα, τρέχοντας ελεύθερος"

guinnessworldrecords.com

Η οικογένεια αγαπούσε πολύ το σκυλί και έκανε τα πάντα για να πληρώσει για την απαραίτητη θεραπεία του. Μάλιστα, είχαν ιδρύσει έναν ιστότοπο , τον «GoFundMe».

Μέσα από δωρεές συγκέντρωσαν 12.000 δολάρια για τα έξοδα της θεραπείας.

    

Δυστυχώς, όμως, παρόλο που ο ακρωτηριασμός ήταν επιτυχής, ο Δίας νόσησε από πνευμονία. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ