Δείτε στα βίντεο τις δηλώσεις των 5 υποψηφίων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπαν ψηφίζοντας οι Αχτσιόγλου, Κασσελάκης, Τσακαλώτος, Παππάς & Τζουμάκας

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους

Λίγες ώρες απέμειναν για να κλείσουν οι κάλπες και να ανακοινωθεί ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, από το πρωί οι 5 υποψήφιοι πήγαν στα εκλογικά κέντρα κι έριξαν την ψήφο τους.

Διαβάστε ακόμη: Στην τελική ευθεία οι 5 υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ - Αναλυτικά τα βιογραφικά τους & το που θα ψηφίσουν (βίντεο)

Αργότερα έκαναν δηλώσεις στις κάμερες.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κάθενας.

Έφη Αχτσιόγλου: Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

 

 

Νίκος Παππάς: «Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε - "Χτίζουμε" την παράταξη της νίκης»

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Ξέρω για ποιον λόγο το κάνω, ξέρω τι έργο θέλω να κάνω»

 

 

Στέφανος Τζουμάκας

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και την Αριστερά και έχουμε μεγάλη δυνατότητα ακόμα μέχρι το βράδυ πάρα πολλοί φίλοι και μέλη να λάβουν μέρος στη διαδικασία της εκλογής, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή γιατί το θεωρώ σημαντικό, γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία.

Είχαμε μια ήττα μπορούμε να πάμε σε ανασυγκρότηση, για να πάμε σε μια κυβερνητική πολιτική πλειοψηφία για να αναλάβουμε την ευθύνη για της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα πολιτικό, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και η ηγεσία του να είναι όρθια και να μην υποκαθίσταται από άλλα κέντρα δύναμης μέσα και έξω από τη χώρα.

Το βασικό πρόβλημα σε όλο το δυτικό ημισφαίριο είναι η υποκατάσταση της πολιτικής από άλλες δυνάμεις που υπάρχουν σε κάθε χώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα εκφυλισμού και παρακμής στο δημόσιο βίο.

Ένας είναι ο κριτής το εκλογικό σώμα και η βάση μας. Είναι ανώτατοι όλων μας, έχουν το κριτήριο το βράδυ να υπάρξει μια κατεύθυνση. Όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε».

Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ