Μητσοτάκης in New York: Τα tête à tête με τον γόη Τρυντώ, ο Σόλτς χαλαρός μαζί του , ο «πλούσιος» comme il faut Πρόεδρος της Ν Κορέας

Χαλαρό κλίμα στο παρασκήνιο της συνάντησης στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. Οι τρεις άντρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν παρασκηνιακά.

Με χαλαρή διάθεση αντάλλαξαν χειραψίες και χαμόγελα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον Yoon Suk Yeol, αλλά και επενδυτές.

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κορέας Yoon Suk Yeol

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol, συζητήσαμε για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Διαβάστε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: '' Nα επιταχύνουμε τη δράση... για την ειρήνη, την ευημερία, την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους '' (βίντεο)

Συνάντηση Μητσοτάκη με Χριστοδουλίδη

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι συνομιλίες (με τον Πρόεδρο της Τουρκίας) έγιναν σε καλό κλίμα. Από την άλλη, όμως, είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα, σε απόλυτο συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο».

«Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ελλάδα και Κύπρος βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό για το Κυπριακό ζήτημα», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνοδεύεται από το σχετικό βίντεο, ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ