Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σάντουιτς με χοιρινό, σάλτσα μπάρμπεκιου και λαχανοσαλάτα -Το τέλειο street food για να απολαύσετε με την παρέα

Απολάυστε το, δίχως ενοχές... 

ΥΛΙΚΑ

15 ψωμάκια χάμπουργκερ

2 φλ. σως μπάρμπεκιου, 17 Delicatessen

 

 

Για το κρέας:

2,5 κιλά χοιρινό, ωμοπλάτη, χωρίς κόκαλο

2 φλ. σως μπάρμπεκιου, 17 Delicatessen

1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 φλ. ζωμός κοτόπουλο

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

Για τη σαλάτα:

1/2 κεφάλι πράσινο λάχανο, λεπτοτριμμένο

1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, λεπτοτριμμένο

2 μεγάλα καρότα, λεπτοτριμμένα

1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

3/4 φλ. μαγιονέζα

3 κ.σ. μηλόξιδο

2 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το κρέας:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κανέλα, το κύμινο, το σκόρδο, το μπαχάρι και τη καστανή ζάχαρη.

Στεγνώνουμε με χαρτί το κρέας και απλώνουμε το μίγμα των μπαχαρικών και της ζάχαρης.

Βάζουμε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι και το σκόρδο και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 6-8 ώρες.

Βάζουμε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής να κρυώσει.

Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ και τα κρατάμε.

Με δύο πιρούνια σκίζουμε το κρέας σε κομματάκια και καθαρίζουμε το λίπος. Επιστρέφουμε το καθαρισμένο κρέας στο ταψί.

Προσθέτουμε 2 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου και λίγο από το υγρό που κρατήσαμε, αν το κρέας μας είναι πολύ στεγνό.

 

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πράσινο και το κόκκινο λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο λάχανο.

Ανακατεύουμε καλά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.

 

Για τη σύνθεση:

Βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα barbeque στα ψωμάκια χάμπουργκερ, απλώνουμε πάνω το κρέας, τη λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ