Haluk Bilginer: O Τούρκος ηθοποιός που θα παίξει τον Αριστοτέλη Ωνάση - O γόης θα κλέψει την καρδιά της Αντζελίνα Τζολί - Μαρία Κάλας (φωτό)

Είναι ο πρώτος Τούρκος που κέρδισε βραβείο Emmy...

Στα... παπούτσια της Μαρίας Κάλλας μπαίνει η Αντζελίνα Τζολί, εγείροντας το ενδιαφέρον γύρω από τη νέα ταινία για τη ζωή της μεγάλης σοπράνο του 20ού αιώνα.

Σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την πολυαναμενόμενη ταινία «Maria».

Τα γυρίσματα, θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα οκτώ εβδομάδων στο Παρίσι, την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη και το Μιλάνο.

Δείτε επίσης: Στον Πύργο η Αντζελίνα Τζολί - οι πρώτες εικόνες από το θέατρο Απόλλων για τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» (βίντεο)

Στο πλευρό της Τζολί, ως Αριστοτέλης Ωνάσης, θα εμφανιστεί ο βραβευμένος με Emmy Τούρκος ηθοποιός Χαλούκ Μπιλγκινέρ (Haluk Bilginer) 

 

 

Τι γνωρίοζουμε όμως για αυτόν; 

Ο Nihat Haluk Bilginer  γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1954 και  είναι Τούρκος ηθοποιός.

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός στην Τουρκία, έχει εργαστεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραμένει περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Mehmet Osman στην τηλεοπτική σαπουνόπερα EastEnders κατά τη δεκαετία του 1980.

 

 

 

 

Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Χόλιγουντ ως δευτερεύων ηθοποιός. Έπαιξε έναν κακόβουλο αρχηγό αντάρτικου στην κωμωδία Ishtar του 1987 και έναν Τούρκο μαφιόζο στην σκοτεινή κωμωδία Buffalo Soldiers του 2001.

Για τον ρόλο του στην ταινία Şahsiyet (2018), ο Bilginer κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα 47α Διεθνή Βραβεία Emmy.

 

 

 

 

Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο της Άγκυρας το 1977 και στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία όπου αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. 

Το 1987, ο Bilginer ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να γυρίσει την τηλεοπτική σειρά Gecenin Öteki Yüzü (Η άλλη πλευρά της νύχτας), όπου γνώρισε την ηθοποιό/τραγουδίστρια Zuhal Olcay- παντρεύτηκαν το 1992 και χώρισαν το 2004.

 

 

Παντρεύτηκε την Aşkın Nur Yengi το 2006 και έχει μια κόρη από το γάμο αυτό- χώρισαν το 2012.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ