Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας οργισμένη μιλάει έξω από τα δόντια στην Κριστιάν Αμανπούρ : ''Οι Παλαιστίνιοι πεθαίνουν ενώ οι Ισραηλινοί δολοφονούνται ε;''

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας μιλάει στην Christiane Amanpour για την αντίδραση του κόσμου στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης, κατηγορώντας τις χώρες που υποστηρίζουν τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς ότι "βοηθούν και υποθάλπουν" τη δολοφονία Παλαιστινίων και καταγγέλλοντας ένα "κραυγαλέο διπλό πρότυπο" ως απάντηση στους θανάτους.

Η Ράνια, η οποία γεννήθηκε στο Κουβέιτ από Παλαιστίνιους γονείς και μεγάλωσε στη Δυτική Όχθη, μίλησε στην  δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ για τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ και αποκάλεσε τον δυτικό κόσμο "συνένοχο".

Δείτε επίσης: Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας είναι Παλαιστίνια, έβαλε μαύρο στο instagram και γράφει: '' Είμαι τρομοκρατημένη, δεν υπάρχει δικαιολογία γι΄αυτό - Οι προσευχές μου με τις οικογένειες των θυμάτων''

Αποκάλεσε το Ισραήλ "καθεστώς απαρτχάιντ" που "κατέχει, καταπιέζει και διαπράττει καθημερινά καταγεγραμμένα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων".

Έχουμε δει Παλαιστίνιες μητέρες που γράφουν τα ονόματα των παιδιών στα χέρια τους γιατί οι πιθανότητες να σώματά τους να γίνουν πτώματα είναι πολύ μεγάλες

«Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπουμε τα διπλά πρότυπα στον κόσμο σήμερα, να βλέπουμε την έντονη καταδίκη αυτού που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου από όλο τον κόσμο, αλλά πολύ λίγη καταδίκη αυτού που συμβαίνει σήμερα», δήλωσε η βασίλισσα της Ιορδανίας στην εκπομπή Amanpour & Co, σε μια συνέντευξη μέσω βίντεο από την πρωτεύουσα Αμμάν της Ιορδανίας.

«Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτώνεις μια οικογένεια, μια ολόκληρη οικογένεια υπό την απειλή όπλου, αλλά είναι εντάξει να τους ρίχνεις οβίδες μέχρι θανάτου… Και αυτό είναι απλά σοκαριστικό για τον αραβικό κόσμο», είπε, προσθέτοντας αργότερα: «Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει τέτοιος ανθρώπινος πόνος και ο κόσμος δεν ζητά καν κατάπαυση του πυρός. Έτσι, η σιωπή είναι εκκωφαντική».

Η Ράνια δήλωσε ότι ο δυτικός κόσμος "παρέχει κάλυψη στο Ισραήλ: ότι θέλει απλώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του", και είπε ότι η 75χρονη σύγκρουση ήταν "ένας αγώνας για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη".

Επέκρινε τον Τζο Μπάιντεν επειδή είπε ότι είχε δει φωτογραφίες αποκεφαλισμένων μωρών από τη Χαμάς, για να το πάρει πίσω ο Λευκός Οίκος και να πει ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί. Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι συνέβησαν τέτοιες φρικαλεότητες.

Και είπε ότι υπάρχει μια "συγκλονιστική" διαφορά στην παγκόσμια αντίδραση στη δολοφονία Ισραηλινών από τη Χαμάς και στη δολοφονία των κατοίκων της Γάζας από το Ισραήλ.

 

 

"Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτώνεις μια οικογένεια, μια ολόκληρη οικογένεια, υπό την απειλή όπλου - αλλά είναι εντάξει να τους σκοτώνεις με οβίδες;" ρώτησε την δημοσιογράφο του CNN.

Όταν ρωτήθηκε για την στάση της στο ζήτημα η Ράνια απάντησε με μια μικρή αποφυγή λέγοντας πως «Η Ιορδανία έχει καταστήσει την θέση της σαφή: Καταδικάζουμε οποιαδήποτε δολοφονία αμάχων. Παλαιστίνιου ή Ισραηλινού. Αυτή είναι η θέση της Ιορδανίας αλλά και του Ισλάμ. Το είχε αναφέρει και ο σύζυγός μου. Από την συμφωνία του Ομάρ 15 αιώνες πριν στις πύλες της Ιερουσαλήμ, πριν την συνθήκη της Γενεύης, που διατάζει τους μουσουλμάνους να μην σκοτώσουν γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένους. Να μην πειράξουν δέντρο ή ιερέα».

Συνέχιζοντας η βασίλισσα της Ιορδανίας ανέφερε πως «Αυτή είναι μια ιστορία 75 ετών. Μια ιστορία θανάτου και εκτοπισμού για τους Παλαιστίνιους. Μια ιστορία κατοχής κάτω από ένα καθεστώς άπαρτχάιντ που  κατέχει την γη, που κατεδαφίζει σπίτια, κατασχέτει γη, κάνει επιχειρήσεις στην γη, κάνει νυχτερινές επιδρομές…

Ξέρετε η ιστορία μιας πυρηνικής περιφερειακής δύναμης που αποτελεί στρατό κατοχής, καταπιέζει και διενεργεί καθημερινά ταυτοποιημένα εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων λείπει από το αφήγημα.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ