Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Καλή εβδομάδα με ένα συναρπαστικό βίντεο με τους μυθικούς καταρράκτες του Ολύμπου - το ρέμα Ορλιάς διασχίζει το ψηλό βουνό & σχηματίζει φυσικές πισίνες

Στο σημερινό βίντεο σας παρουσιάζουμε τους μυθικούς καταρράκτες Ορλιάς του Ολύμπου

Το ρέμα Ορλιά διασχίζει την πλαγιά του Ολύμπου και σχηματίζει καταρράκτες και φυσικές πισίνες. Η πρόσβαση σε δύο από αυτούς τους καταρράκτες είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να φτάσετε αρκετά κοντά με αυτοκίνητο από το χωριό Δίον και η σήμανση που υπάρχει κατά μήκος του δρόμου θα σας βοηθήσει ώστε να μη χαθείτε.

Αρχικά θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το καταφύγιο της Κορομηλιάς και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και θα αφήσετε το όχημά σας. Στη συνέχεια ένα σύντομο μονοπάτι οδηγεί στο πρώτο καταρράκτη, ο οποίος δημιουργεί μια μικρή πισίνα.

 

Λίγο πριν φτάσετε στο καταρράκτη αυτό, υπάρχει ένας βράχος στη δεξιά πλευρά και από εκεί ξεκινάει ένα άλλο μονοπάτι που οδηγεί με τη σειρά του στο  μεγάλο καταρράκτη. Αυτός βρίσκεται πιο χαμηλά από τον πρώτο και η απόσταση που τους χωρίζει είναι περίπου 3 λεπτά με τα πόδια. Ο καταρράκτης αυτός είναι πιο ψηλός και πιο επιβλητικός και δημιουργεί επίσης μια φυσική λίμνη, μεγαλύτερη από την πρώτη και με μεγαλύτερο βάθος. Το νερό είναι παγωμένο αλλά η εμπειρία να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερό είναι μοναδική και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι του Θεόφιλου Μπάμπουλη Point Of View GR στο Youtube.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ