Vintage pic: Όταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας & η Βίλμα Κύρου εγκαινίασαν το θερινό θέατρο "Αττικό" - Σε ποια κωμωδία έπαιξαν;

Το 1962 ...

Μία υπέροχη vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο instagram, o Άρης Λούπασης.

Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο κλικ από το μακρινό Μαΐο του 1962 με πρωταγωνιστές τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον θίασο του.

Ειδικότερα, εγκαινίασαν το θερινό θέατρο "Αττικό" (Πατησίων και Κοδριγκτώνος) με την κλασική κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου (πάνω δεξιά) και Πολύβιου Βασιλειάδη (πάνω αριστερά) "Ροζ αμαρτία". 

Διαβάστε ακόμη: Λάμπρος Κωνσταντάρας - Άννα Καλουτά: Ένας μεγάλος έρωτας! - "Έσφιγγα τα χείλη μου για να μη με φιλήσει αλλά ..." (φωτό)

Η Βίλμα Κύρου (κάτω αριστερά) υπήρξε μια σημαντική κυρία του θεάτρου, επί χρόνια θιασάρχης και βετεράνος ηθοποιός που διακρίθηκε κυρίως στο θέατρο σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου καθώς οι εμφανίσεις της στον κιν/φο υπήρξαν λιγοστές όπου και εκεί κατάφερε να κάνει ξεχωριστή την παρουσία της.

Στην παράσταση την οποία σκηνοθετεί ο ίδιος ο Λάμπρος, συμμετέχουν επίσης οι Μέλπω Ζαρόκωστα, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Στέφανος Ληναίος, Λίλυ Παπαγιάννη, Έλλη Φωτίου, Μαρία Φωκά και Μπάμπης Κατσούλης.

Το συγκεκριμένο έργο μεταφέρεται τέσσερα χρόνια αργότερα με μεγάλη επιτυχία και στο σινεμά από την Φίνος Φιλμ με τον τίτλο "Η γυναίκα μου τρελάθηκε" και την θεϊκή Μαίρη Αρώνη στον ρόλο της Βίλμας Κύρου, αποτελώντας μέχρι σήμερα μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες της χρυσής εποχής.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Όταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας παρουσίαζε τα καλλιστεία του 1961 - Γοητευμένος από την 21χρονη τότε Γκιζέλα Ντάλι

Το βράδυ της πρεμιέρας στο "Αττικό", ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους παρευρίσκονται και οι Αλέκος Σακελλάριος (πάνω κέντρο) και Τζένη Καρέζη οι οποίοι το συγκεκριμένο καλοκαίρι συνεργάζονται στα γυρίσματα της νέας τους ταινίας "Η νύφη το'σκασε" σε σενάριο και σκηνοθεσία δική του, η οποία προβάλλεται στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου του 1962.

Μετά την ολοκλήρωση της "Ροζ αμαρτίας", ο Λάμπρος με την Τζένη εμφανίζονται μαζί στην σκηνή του "Διονύσια" (σημερινό "Δημήτρης Χορν") την περίοδο 1962-63 με το έργο του Λουί Βερνέιγ "Κρατικές υποθέσεις" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυράτ, γεμίζοντας καθημερινά την πλατεία του θεάτρου από το κοινό που ανυπομονεί κάθε φορά να απολαύσει από κοντά τα αγαπημένα του αστέρια που θαυμάζει μέσα από την μεγάλη οθόνη.

Μια φωτογραφία με ένα μπουκέτο από σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου και κιν/φου, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται γνωστή με κάθε τρόπο και στις επόμενες γενιές

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ