Δώστε ... χώρο στο μεγαλόσωμο σκυλάκι σας - ενώ ζείτε σε μικρό σπίτι: Πώς αυτά τα δύο ισορροπούν μεταξύ τους;

Τι γίνεται αν έχουμε έναν μικρό χώρο και έχουμε μεγαλόσωμο σκύλο;

Οι σκύλοι, όπως ξέρουμε, προσαρμόζονται καλά σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες – ένας λόγος που μας αντέχουν για τόσα χρόνια άλλωστε.

Η διαβίωση με έναν μεγάλο σκύλο σε μικρό χώρο δεν είναι καθόλου αδύνατη. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα, τα μεγάλα σκυλιά μπορούν να γίνουν θαυμάσιοι σύντροφοι σε μικρούς χώρους.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για περάσετε καλά στο μικρό σας σπίτι και εσείς και ο τεράστιος τετράποδος φίλος σας.

1. Φροντίστε να τον ασκείτε

Η σωστή άσκηση είναι το κλειδί για να απολαμβάνετε μια ευτυχισμένη ζωή με έναν μεγάλο σκύλο σε μικρό χώρο, είτε ζείτε σε ένα διαμέρισμα στούντιο είτε σε ένα μικρό σπίτι. Με απλά λόγια, ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας καλός σκύλος που εύκολα θα προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Οι κτηνίατροι συμφωνούν ότι οι περισσότερες μεγάλες φυλές είναι ευτυχείς να ζήσουν σε οποιοδήποτε τετραγωνικό μέτρο διαθέτετε, αρκεί να είστε πρόθυμοι να ικανοποιήσετε την ανάγκη τους για άσκηση.

Πόση άσκηση είναι αρκετή για τον μεγάλο σας σκύλο; Εξαρτάται πραγματικά από τον ίδιο. Για κάποιους είναι απαραίτητη μια ώρα έντονης δραστηριότητας καθημερινά, ενώ άλλοι αρκούνται σε μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο και επιστρέφουν ευτυχισμένοι στον καναπέ και σε ένα καλό παιχνίδι για να μασήσουν. Πολλές μεγάλες φυλές τείνουν να είναι ήσυχες και αδρανείς κατά την ενηλικίωσή τους. Τα περισσότερα επίσης ενήλικα σκυλιά κοιμούνται περίπου 12 έως 14 ώρες το 24ωρο.

2. Κρατήστε τον απασχολημένο όταν είστε μέσα

Η άσκηση δεν περιορίζεται μόνο όταν βρίσκεστε έξω. Βρείτε δραστηριότητες για να κρατήσετε τον σκύλο σας μέσα στο διαμέρισμα απασχολημένο και ενεργό τις βροχερές ημέρες ή όταν δεν μπορείτε για κάποιον λόγο να βγείτε έξω.

Αν τώρα πρέπει να τον αφήσετε μόνο του μέσα στο διαμέρισμά σας, επιλέξτε παιχνίδια που τον απασχολούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα: μασήματα παιχνιδιών από ακατέργαστο δέρμα, πολύ σκληρά παιχνίδια από καουτσούκ, παιχνίδια που προκαλούν θόρυβο ή κινούνται, ή παιχνίδια που μοιράζουν λιχουδιές και τα σχετικά. Αποφύγετε παιχνίδια ή λιχουδιές που είναι πιθανό να σκίσει ή να καταναλώσει γρήγορα και μετά να αρχίσει να βαριέται.

3. Δημιουργήστε μια ρουτίνα και τηρήστε τη

Τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας όπως κι εμείς. Θέλουν τη ρουτίνα τους. Ορίστε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει χρόνο έξω, χρόνο για φαγητό, άσκηση και παιχνίδι και κρατήστε το ίδιο κάθε μέρα. Ο σκύλος σας σύντομα θα το καταλάβει και θα προσαρμοστεί σε αυτό. Οι αλλαγές, να ξέρετε, μπερδεύουν και κουράζουν.

Διαβάστε επίσης:Ετοιμάζεστε για έξοδο; Δείτε μερικά tips για να μείνει το σκυλάκι σας μόνο στο σπίτι με ασφάλεια

4. Δώστε του το δικό του μικρό χώρο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, το κλουβί του μπορεί να είναι αρκετό για να ξαπλώσει ή να κοιμηθεί μέσα αν θέλει. Ρίξτε ένα πάπλωμα ή μια κουβέρτα από πάνω του και θα τον κάνει να αισθάνεται πιο ασφαλής μέσα στη φωλίτσα του. Ακόμα και αν πρόκειται μόνο για μια γωνιά, είναι αρκετός χώρος αν έχει εκεί το σπιτάκι ή το κρεβατάκι του. Να ξέρετε ότι αυτό είναι βασικό γιατί όλα τα σκυλάκια χρειάζονται ένα δικό τους ξεχωριστό σημείο. Βάλτε και σε κοντινή απόσταση τα παιχνίδια του ώστε να τα φτάνει και να απασχολείται.

Επιτρέποντάς του επίσης να ανεβαίνει στα έπιπλα θα τον βοηθήσετε να αισθάνεται λιγότερο περιορισμένος στο μικρό σας σπίτι.

5. Να είστε ρεαλιστές

Όπως και να έχει εσείς θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για διάφορα προβληματάκια, όπως, για παράδειγμα, τα ατυχήματα των μεγάλων σκύλων. Όταν ο χώρος που ζείτε είναι μικρός και ακατάστατος και ο σκύλος σας είναι τεράστιος, οι κίνδυνοι ατυχήματος είναι αναπόφευκτοι – το ενθουσιώδες κούνημα της ουράς του μπορεί να ρίξει κάτω τα ποτήρια από το τραπεζάκι του καφέ. Όμως αν αγαπάτε τον σκύλο σας, αυτά δεν πρέπει να τα θεωρήσετε προβλήματα.

Για το τέλος θα θέλαμε να πούμε ότι τα μεγάλα σκυλιά μπορούν άνετα να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα, αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ