Ο πρίγκιπας Χάρι λαμβάνει το βραβείο «Living Legend» & το αφιερώνει στην μητέρα του Diana - Καμία αναφορά στους ασθενείς Kate και πατέρα του Κάρολο (φωτό)

Ο πρίγκιπας Χάρι «ζωντανός θρύλος της αεροπορίας» για την εποχή που πετούσε ελικόπτερα στο Αφγανιστάν

Ο πρίγκιπας Χάρι απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του Νταϊάνα καθώς βγήκε το βράδυ της Παρασκευής στο Λος Άντζελες για να τιμηθεί ως «ζωντανός θρύλος της αεροπορίας» για την εποχή του ως συγκυβερνήτης ελικοπτέρου και πυροβολητής στον στρατό.

Ο πρίγκιπας ανέβηκε στη σκηνή του Μπέβερλι Χιλς Χίλτον για να παραλάβει το βραβείο του από τον ηθοποιό Τζον Τραβόλτα και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να θυμηθεί τη συνάντηση του σταρ του Grease με την Νταϊάνα σε ένα δείπνο στον Λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1985.

Ο Τραβόλτα, ο ίδιος πιλότος, φέρεται να ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από τον Χάρι που έλαβε το βραβείο αφού ένιωσε μια “συγγένεια” για τον πρίγκιπα μετά τον χορό με την Νταϊάνα – αν και η υποψηφιότητα του πρίγκιπα εξόργισε ορισμένους στρατιωτικούς πιλότους που θεώρησαν ότι δεν είχε κερδίσει.

Ήταν σε πολύ κέφια την Παρασκευή καθώς ενώθηκε με τον πρίγκιπα Mario-Max Schaumburg-Lippe, έναν 46χρονο γερμανό βασιλικό και ξάδερφο της απερχόμενης βασίλισσας της Δανίας, Margrethe II, και άλλων στο Beverly Hills Hilton - και δεν ανέφερε τα ιατρικά… δράματα της κουνιάδας του Κέιτ ή του μπαμπά Τσαρλς.


Αποδεχόμενος το βραβείο από τον Τραβόλτα, ο 39χρονος πρίγκιπας Χάρι είπε: «Ήμουν μόλις ενός έτους όταν χόρευες με τη μαμά μου στον Λευκό Οίκο και τώρα κοίταξε εμάς».

Χωρίς τη Μέγκαν

Δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μέγκαν, η οποία αναμενόταν να παρευρεθεί. δεν ήταν παρούσα καθώς ένα από τα παιδιά τους αδιαθεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων PA.

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να μην χορεύουμε μαζί αλλά να πετάξουμε μαζί».

Δύο θητείες στο Αφγανιστάν

Ο Δούκας του Σάσεξ ολοκλήρωσε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν ως ελεγκτής αέρα και πιλότος ελικοπτέρου Απάτσι, έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες εκπαιδευτικές αποστολές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Υπηρέτησε για 10 χρόνια στο στρατό, φτάνοντας στο βαθμό του Λοχαγού, και αργότερα ίδρυσε τους Invictus Games - ένα αθλητικό γεγονός για τραυματισμένους στρατιωτικούς και βετεράνους.

Στη σκηνή, ο Τραβόλτα τον ρώτησε για το χρόνο του πετώντας για το Στρατό: «Τι μπορείς να θυμηθείς από την πρώτη σου πτήση;»

Ο Χάρι απάντησε γελώντας: «Είναι ταξινομημένο».

Ο πρίγκιπας Mario-Max Schaumburg-Lippe, ο οποίος τράβηξε μια φωτογραφία με τον Χάρι στα βραβεία, χαρακτήρισε αργότερα τη στιγμή μεταξύ του Χάρι και του Τραβόλτα στη σκηνή «πολύ συγκινητική και γλυκιά».

«Ο Τζον Τραβόλτα απένειμε το βραβείο και αναφέρθηκε στον χορό με τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, (όταν) ο πρίγκιπας Χάρι ήταν ενός έτους, οπότε είπε, «Τώρα σε βλέπω ξανά κάτω από μια νέα συγκυρία, σε μια νέα σκηνή», είπε.

«Ήταν πολύ συγκινητικό και πολύ γλυκό γιατί όλοι θυμόμαστε πόσο υπέροχος ήταν ο χορός του John Travolta και της πριγκίπισσας Diana, και τώρα ο γιος της πριγκίπισσας Diana παίρνει βραβείο από τον John Travolta. Ήταν η πιο χαριτωμένη, πιο συγκινητική στιγμή ».

Στην ομιλία του, ο Χάρι συνέχισε να ευχαριστεί τα βραβεία Living Legends of Aviation για την «απίστευτη τιμή», προσθέτοντας ότι είναι «περήφανος που αναγνωρίζεται ανάμεσα σε μια τόσο δυναμική και εμπνευσμένη ομάδα ατόμων».

Ο Χάρι παίρνει τη θέση του δίπλα σε άλλους «θρύλους» της αεροπορίας και της αεροδιαστημικής, όπως οι Buzz Aldrin, Jeff Bezos, Tom Cruise, Neil Armstrong, Harrison Ford, Morgan Freeman και Elon Musk.

Και συνέχισε: «Για μένα, οι πτήσεις ήταν μια υπερβατική εμπειρία. Μια στενή συνάντηση με τη μαγεία, μια πρόσκληση και για να προστατεύσετε την ελευθερία… και να νιώθετε ελεύθεροι, και, αρκετά αστείο, μια ευκαιρία να γειωθείτε, χωρίς πραγματικά να γειωθείτε.

«Βρίσκω την πτητική μου εκπαίδευση —η οποία διήρκεσε τρία χρόνια— είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής. Προκάλεσε μια τεράστια ποικιλία συναισθημάτων».

Διαβάστε ακόμα: Πρίγκιπας Χάρι: Απέσυρε αγωγή σε βάρος της Mail on Sunday για συκοφαντική του δυσφήμιση – Έχασε 750.000 λίρες που είχε πλήρωσε (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ