Νίνα Φλορ "Πριγκίπισσα της Ελλάδας & της Δανίας"- Ο γάμος στην Μητρόπολη με τον Φίλιππο, μικρότερο γιο του Βασιλιά Κων/νου που άφησε εποχή (φωτό - βίντεο)

Πολύχρονη!

Τα γενέθλια της έχει σήμερα η Νίνα Φλορ!

Η σύζυγος του πρίγκιπα Φιλίππου έγινε 37 ετών και με αφορμή αυτό το γεγονός θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη ζωή της "πριγκίπισσας της Ελλάδας και της Δανίας.

Η Νίνα Φλορ γεννήθηκε το 1987 και είναι Ελβετίδα επιχειρηματίας, κληρονόμος και κοσμική.

Είναι μέλος της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας και μέλος της εκτεταμένης βασιλικής οικογένειας της Δανίας ως σύζυγος του πρίγκιπα Φιλίππου της Ελλάδας και της Δανίας, γιου του Κωνσταντίνου Β΄ της Ελλάδας και της Άννας-Μαρίας της Ελλάδας και της Δανίας.

Η πριγκίπισσα Νίνα της Ελλάδας και της Δανίας είναι η ιδρύτρια και διευθύντρια δημιουργίας του Κιζάβα Σάνκτιουαρυ και η ιδρύτρια του Κέντρου Επιστημονικών Μελετών Μπαζαρούτο, που βρίσκονται και τα δύο στο νησί Μπενγκουέρα, στη Μοζαμβίκη. Στο παρελθόν εργάστηκε ως δημιουργική διευθύντρια της ΒίσταΤζετ, μιας πολυτελούς ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας, που ιδρύθηκε από τον πατέρα της Tόμας Φλορ.

Η πριγκίπισσα Nίνα γεννήθηκε ως Νίνα-Ναστάσια Φλορ στις 22 Ιανουαρίου 1987 στο Σανκτ Μόριτς της Ελβετίας από τον Tόμας Φλορ, έναν Ελβετό δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή της ΒίσταΤζετ, και την Kαταρίνα Kονέτσνυ, τη διευθύντρια δημιουργίας του Οίκου Φαμπερζέ και ιδρυτική συντάκτρια της Βογκ Ρωσίας και Βογκ Ελλάδας.

 

 

Έχει μια ετεροθαλή αδελφή από την πλευρά της μητέρας της, που ονομάζεται Σοφία. Η Φλορ σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Οι γονείς της χώρισαν, όταν ήταν μικρή και το 2001 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου η μητέρα της δέχτηκε μια θέση ως επιμελήτρια κοσμημάτων στο Τάτλερ.

Διαβάστε ακόμη: Με Chanel η Νίνα Φλορ χθες στο μνημόσυνο του πεθερού της - Εκπληκτικό blue black σύνολο με τουίντ σακάκι (φωτό)

Σταδιοδρομία

Η Φλορ εργάστηκε ως διευθύντρια δημιουργίας της ΒίσταΤζετ, μιας ιδιωτικής εταιρείας τζετ που ιδρύθηκε από τον πατέρα της, μέχρι το 2016.  Συνεργάστηκε με τη Moνκλέρ για τις στολές του πληρώματος καμπίνας και συνεργάστηκε με τη Nόμπου Ματσουζίσα για τη δημιουργία πολυτελών μενού για αεροπλάνα.

Εισήγαγε επίσης μια σειρά βιολογικών προϊόντων περιποίησης δέρματος και καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης από την Καλιφόρνια, κατά παραγγελία ιταλικά λευκά είδη και παπλώματα με πούπουλα πάπιας για την αεροπορική εταιρεία.  Συνεργάστηκε επίσης με το Χέυγουντ Χιλ για την παροχή βιβλίων για την αεροπορική εταιρεία.

Ως ιδέα για την επιχείρηση, η Φλορ έβαψε με γκράφιτι τα ουριαία πτερύγια των αεροσκαφών Μπομπάρντιερ αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2012 η Φλορ εμφανίστηκε σε μια διαφημιστική καμπάνια του Οίκου Φαμπερζέ. 

Το Kisawa Sanctuary είναι το πρώτο θέρετρο από τρισδιάστατη εκτύπωση στον κόσμο, το οποίο δημιουργήθηκε με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή με κονίαμα άμμου και θαλασσινού νερού. Το καταφύγιο περιλαμβάνει ένα αυτόνομο σπα, που ονομάζεται Natural Wellness Center, το οποίο ειδικεύεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τις αγιουρβεδικές πρακτικές.

Επίσης η Φλορ έχει διαμορφώσει εκεί γήπεδα τένις, γυμναστήριο, περίπτερο γιόγκα και διαλογισμού, τέσσερις χώρους εστίασης, δώδεκα μπάνγκαλοου, πισίνα, καλύβα μασάζ και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ. Το κέντρο διατήρησης διαθέτει θαλάσσιο σταθμό και εργαστήριο, που επικεντρώνεται στη συντήρηση της τοπικής άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών, των χελωνών, των φαλαινών και των καρχαριών.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Φίλιππος - Νίνα Φλορ: Δύο χρόνια γάμου - Όλες οι φωτό & τα βίντεο από τον πιο πολυσυζητημένο γάμο στην Αθήνα με βασιλικές παρουσίες από όλη την Ευρώπη

Η γνωριμία και ο θεαματικός γάμο

Γνώρισε τον πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας και της Δανίας, το νεότερο παιδί του Κωνσταντίνου Β΄ της Ελλάδας και της Άννας-Μαρίας της Ελλάδας και της Δανίας  το 2018.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Φίλιππος - Νίνα Φλορ - η πρώτη επέτειος! Flashback στον γάμο τους με το «πλούσιο» φωτοάλμπουμ

Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκαν μαζί δημόσια στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας του Γιορκ και του Τζακ Μπρούξμπανκ.

 Το 2020, ενώ έκαναν διακοπές στην Ιθάκη, η Φλορ και ο πρίγκιπας Φίλιππος αρραβωνιάστηκαν.

 

 

 

 

Ο αρραβώνας ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο Τύπου της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 στην Ελβετία, οι μόνοι καλεσμένοι στο γάμο ήταν οι κουμπάροι του ζευγαριού. Τον Ιούνιο του 2020 έκαναν ένα γαμήλιο πάρτι στο Στίμπινγκτον Χάουζ, το σπίτι στο Κέιμπριτζ του Tόμας-Φίλιπ Νέϋλορ-Λέυλαντ και της Άλις Νέιλορ-Λέιλαντ.

 

 

Μία Ελληνορθόδοξη τελετή πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2021 στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη: Τα best of του πριγκιπικού γάμου στην Αθήνα: Το eirinika κάλυψε την τελετή & τις δεξιώσεις - όλα όσα έγιναν (φωτό & βίντεο)

Στην τελετή παρευρέθηκαν μέλη της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η ινφάντα Ελένα, δούκισσα του Λούγο, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο Εντοάρντο Μαπέλι Μότσι και η πριγκίπισσα Ευγενία με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ