Πριγκίπισσα Κέιτ: Πως θα αναρρώσει - Όλες οι συμβουλές για τη διασημότερη ασθενή του κόσμου

Καμία ενημέρωση από το Παλάτι

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από την υγεία της πριγκίπισσας Κέιτ.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ μέσα σε μία στιγμή έγινε η διασημότερη ασθενής στον πλανήτη!

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που μένει μυστική η κατάσταση της υγείας της! Όλες οι λεπτομέρειες (βίντεο)

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού του Κέσινγκτον για την ανάρρωση της από μία άγνωστη εγχείρηση στην κοιλιά όλα άλλαξαν.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: "Δεν υπήρχε ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά" - Ξαφνιάστηκαν όλοι από την εγχείρηση - Οι τελευταίες αποκαλύψεις

Ο κόσμος (σε διεθνές) επίπεδο ανησύχησε, καθώς πρόκειται για μία υγιέστατη royal που γυμνάζεται και τρώει σωστά.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: Αυτή ήταν η συμφωνία που έκανε με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά την εγχείρηση της

Επομένως το σοκ ήταν μεγάλο.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: Για επιδείνωση μιλάει δημοσιογράφος που επικοινώνησε με το παλάτι του Μπάκιγχαμ - Η μετεγχειρητική επιπλοκή

Καμία πληροφορία δεν διαρρέει από την κλινική "The London Clinic" οπότε τα σενάρια φουντώνουν.

Διαβάστε ακόμη: Η Πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο! Θα απέχει από δημόσιες εμφανίσεις μέχρι το Πάσχα - Δείτε την επίσημη ανακοίνωση (φωτό)

Ωστόσο, με βάση τα ελάχιστα δεδομένα συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές, χρήσιμες για ανάρρωση έπειτα από μία τέτοια εγχείρηση.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: "Αυτό είναι σημάδι ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή" - Τι σχολιάζει ειδικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας

1. Προετοιμασία

Αρχικά, είναι σημαντική η προετοιμασία στο σπίτι. Σίγουρα οι σεφ της οικογένειας θα γνωρίζουν από το τώρα το μενού που θα σερβίρουν στην ασθενή. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς συχνά δυσκολεύονται να τρώνε μεγάλα γεύματα, επομένως θα φροντίσουν να ετοιμάσουν πολλά υγιεινά μικρότερα σνακ. 

2. Κρατήστε σημειώσεις

Οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ατονία για αρκετές ημέρες μετά την επέμβαση από το αναισθητικό ή το παυσίπονο, επομένως είναι εύκολο να ξεχάσετε τι σας είπε ο γιατρός πριν από την έξοδο. Πάρτε ένα σημειωματάριο μαζί σας όταν εισέλθετε και σημειώστε οποιαδήποτε συμβουλή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αριθμούς για να καλέσετε εάν υπάρχουν επιπλοκές.

3. Να είστε υπομονετικοί

Εάν αναρρώνετε από μια μεγάλη ή επεμβατική εγχείρηση, ίσως θέλετε να ζητήσετε από τον εργοδότη σας να εξετάσει αυτό που ονομάζεται σταδιακή επιστροφή, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε στην επαγγελματική ζωή. Μην πιέζετε τον εαυτό σας. Αποδεχτείτε ότι το σώμα σας θα πάρει εβδομάδες, και μερικές φορές μήνες, για να επουλωθεί πλήρως.

4. Περπατάτε κάθε μέρα, ακόμα κι αν είναι μικρή απόσταση

Αυτό θα ενισχύσει τους μυες σας και θα μειώσει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος στα πόδια.

5. Καθίστε

Το Bedrest προκαλεί απώλεια 1% της μυϊκής μάζας την ημέρα στους νέους και έως και 5% την ημέρα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Τείνει να παρατηρείται περισσότερο στους μύες «αντιβαρύτητας» - αυτούς που χρησιμοποιούνται για να κάθονται όρθιοι και να σηκώνονται. Επομένως το να κάθεσαι σε μια καρέκλα είναι καλύτερο από το να ξαπλώνεις σε ένα κρεβάτι.

6. Απαλλαγείτε από την ακαταστασία και πάρτε μερικούς φακούς

Το να σκοντάφτετε πάνω σε πράγματα μπορεί να προκαλέσει πραγματικές επιπλοκές στη χειρουργική επέμβαση και την επούλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο πάτωμα, συμπεριλαμβανομένων περιοδικών ή πλαστικών σακουλών που είναι ιδιαίτερα εύκολο να γλιστρήσουν. Βάλτε τις παντόφλες σας κάτω από το κρεβάτι σας, όχι δίπλα του το βράδυ. Τα παυσίπονα μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε νωθρός, κάτι που μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο πτώσεων. 

7. Μετακινήστε την κρεβατοκάμαρα

Εάν το κρεβάτι σας είναι στον επάνω όροφο και θα πρέπει να μείνετε μόνοι για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, είναι καλύτερο να κοιμάστε κάτω μέχρι να νιώσετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσετε τις σκάλες.

8. Προμηθευτείτε βιβλία και σετ κουτιών

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον πειρασμό να ελέγξετε τα email και να μετακινηθείτε

9. Φάτε ένα σακουλάκι πορτοκάλια

Οι γιατροί συνιστούν σε κάθε ασθενή μετά από εγχείρηση να τρώνε όσα περισσότερα πορτοκάλια μπορούν κάθε μέρα. Η βιταμίνη C δεν αποθηκεύεται στο σώμα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την επούλωση των πληγών.

10. Διατηρήστε ζεστοί

Το σώμα δυσκολεύεται να ρυθμίσει τη θερμοκρασία μετά από μια επέμβαση, γι' αυτό φροντίστε να έχετε στο χέρι σας μια μικρή θερμάστρα, κουβέρτες και παντόφλες.

11. Κόψτε το κάπνισμα

Οι χρόνοι ανάρρωσης και η επούλωση των πληγών επηρεάζονται δραματικά σε άτομα που καπνίζουν. Η διακοπή του καπνίσματος όχι μόνο θα ωφελήσει τη γενική υγεία σας, αλλά θα βοηθήσει και στην επούλωση των πληγών σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ