Οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία: Εξετάζουν το ενδεχόμενο αιμομιξίας – «Ζούνε σαν τους ορεσίβιους στην Κρήτη», τι λέει ο δικηγόρος του 46χρονου (βίντεο)

Το ένα από τα παιδιά του 46χρονου που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, είναι έγκυος αλλά δεν έχει πει ποιος είναι ο πατέρας

Η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» στην ορεινή Κορινθία λαμβάνει νέες διαστάσεις, αφού οι αρχές πλέον εξετάζουν και το ενδεχόμενο αιμομιξίας, ενώ αγνοούνται τα παιδιά, εκτός από το 15χρονο αγόρι που βρέθηκε στον χώρο χθες και μεταφέρθηκε στο «Παίδων» για εξετάσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο MEGA το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, καθώς σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας, «το ένα παιδί είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία θα ζητήσει να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί».

Ο 46χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία, ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Κορίνθου, συνελήφθη την Κυριακή για απείθεια στο νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, ενώ κάποια στιγμή φέρεται να είπε ότι τα παιδιά είναι σε ασφαλές μέρος κοντά στην πεθερά του, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος το απόγευμα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων», μετά από εντολή εισαγγελέα, με συμβατικό όχημα της Αστυνομίας συνοδευόμενος από την 19χρονη φίλη της οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα: Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών – Αναζητείται η μητέρα και τα παιδιά (βίντεο)

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας, τα οποία εκτιμάται ότι φυγαδεύτηκαν μετά την επιστροφή τους στο λαγούμι όπου διέμεναν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών έχουν επεκταθεί εκτός Κορίνθου και επικεντρώνονται σε Άρτα και Λαμία.

Η Αστυνομία παράλληλα ερευνά και τις συνθήκες γέννησης των παιδιών.

Τι λέει ο δικηγόρος του 45χρονου

Ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπου τόνισε πως «δεν είναι σπηλιά, είναι καλύβα. Στη σπηλιά είναι η εκκλησία».

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος παρομοίασε την οικογένεια με τους ορεσίβιους στην Κρήτη, τα παιδιά των οποίων κάνουν αγροτικές δουλειές και διαβεβαίωσε πως το αγόρι έχει τελειώσει το Δημοτικό και την Α’ Γυμνασίου.

Ως προς τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 45χρονος, είπε πως «ο εντολέας μου ήθελε εσφαλμένα να διώξει τους κυνηγούς και το έκανε με λάθος τρόπο».

«Έχουν γονική μέριμνα και οι δύο, τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν αγνοούνται ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα», είπε σχετικά με την «εξαφάνιση» της μητέρας και των παιδιών από τις Αρχές ο δικηγόρος, σημειώνοντας πως «και στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εκεί τα παιδιά», ενώ ερωτηθείς για το πού βρίσκονται απάντησε πως «η μητέρα τους είχε ανειλημμένη υποχρέωση προς συγγενικό της πρόσωπο και πήρε τα παιδιά μαζί».

Για τις συνθήκες διαβίωσης είπε πως στον χώρο υπάρχει ρεύμα, αφού «ο πατέρας είχε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά και λειτουργούσαν όλες οι συσκευές» και καταλόγισε υποκρισία στην κοινωνία, διερωτώμενος «γιατί τέσσερα χρόνια που όλοι ήξεραν ότι ζούσε εκεί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα παιδιά».

Ερωτηθείς για τα όπλα που βρέθηκαν στον χώρο, είπε πως «τα όπλα τα είχε για την προστασία του, όχι για άλλο λόγο. Τα είχε παράνομα, όπως όλοι οι Κρητικοί».

Τέλος, για το πώς διαβιούσε η οικογένεια σημείωσε ότι «ο πατέρας είναι υπάλληλος σε δήμο και πληρώνεται κανονικά, επίσης παράγει την τροφή του μόνος του. Έχει ελιές, γάλα, ζώα».

Το ζευγάρι φυγάδεψε τα παιδιά

Το ζευγάρι μετά τις εξελίξεις και την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης στην κοινότητα είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ελέγχου από την ΕΛΑΣ και είχε φροντίσει μέσα στη νύχτα του Σαββάτου να φυγαδεύσει τα ανήλικα παιδιά μαζί με την μητέρα η οποία είναι γιαγιά του ενός.

Διαβάστε ακόμα: Οικογένεια Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Απομακρύνθηκε το ένα παιδί μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα – Τι λέει ο πατέρας, γιατί τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο (βίντεο)

Ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών (που έμεινε με τον πατέρα) καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία (6 μήνων) το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Το Σάββατο εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των παιδιών (15χρονου, 13χρονου, 6χρονης και του βρέφους) όπως και έγινε, και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Άρτας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής.

Η υπόθεση περιπλέχθηκε καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών για να ζήσουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

«Παλαιοχριστιανοί»: Τι είναι και πώς ζουν αυτές οι ομάδες;

Υπάρχουν οι παλαιόπιστοι στη Ρωσία και οι Amish, στην Αμερική. Υπάρχουν θρησκευτικές ομάδες στον κόσμο που μετά από κατήχηση οδηγούνται ακόμα και στην αυτοκτονία.

Διαβάστε ακόμα: Μαζί με τους Παλαιοχριστιανούς ζει γυναίκα έγκυος 5μηνών – «Ήρθα για να βοηθήσω με την άσχημη κατάσταση» - «Οι κοινότητές μας αλληλοβοηθιούνται» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ