Tommy Hilfiger: Από παιδί που διακοσμούσε με στάμπες τα τζιν του, σε σχεδιαστή Υψηλής Ραπτικής – Δείτε τις πιο εντυπωσιακές συλλογές του (φωτό & βίντεο)

Ένας σχεδιαστής μόδας που έχει "αφήσει εποχή"

Ο πολυτάλαντος σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger γεννήθηκε σαν σήμερα στην Νέα Υόρκη γίνεται 72 ετών.

Ο Tommy Hilfiger είναι ένας διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας που είναι γνωστός για την εμβληματική του εταιρεία μόδας με το όνομά του, Tommy Hilfiger. 

Ο Hilfiger ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα από πολύ μικρή ηλικία, αγοράζοντας τζιν, προσθέτοντας διάφορες διακοσμήσεις και έτσι τα πουλούσε στους συμμαθητές του.

Η εταιρεία Tommy Hilfiger Corporation ιδρύθηκε το 1985 και γρήγορα έγινε γνωστή για τα αμερικανικά στυλ και τα χρωματικά της σχέδια, καθιστώντας τη μια από τις κορυφαίες εταιρείες μόδας στον κόσμο. 

Το brand Tommy Hilfiger έχει επίσης γίνει γνωστό για τις συνεργασίες του με διάσημους καλλιτέχνες και προσωπικότητες, καθώς και για τη στήριξή του σε πολλά φιλανθρωπικά έργα. 

Ο Tommy Hilfiger έχει γίνει σύμβολο της αμερικανικής μόδας και έχει κερδίσει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις για το έργο του στον χώρο της μόδας.

Η προσωπική ζωή του σχεδιαστή
Ο πατέρας του, Richard Hilfiger ήταν γερμανο-ελβετικής καταγωγής ενώ η μητέρα του, Virginia Hilfiger ήταν νοσηλεύτρια ιρλανδικής καταγωγής. 

Μεταξύ των αδελφών του είναι ο επιχειρηματίας Andy Hilfiger και ο κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος, Brain Surgeons, Billy Hilfiger.

Το 1976, ο Hilfiger γνώρισε την Suzan Serona, μια υπάλληλο στο People's Palace και παντρεύτηκαν το 1980. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά: την Caytlin, την Elisabeth, την Ally και τον Richard. 

Δυστυχώς, το ζευγάρι χώρισε μετά από 20 χρόνια γάμου το 2000.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2008, παντρεύτηκε την Ντι Οκλέπο-Χίλφιγκερ, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Sebastian (γενν. 2009).

Δείτε κάποιες από τις πιο κλασικές και σημαντικές δημιουργίες του:

Διαβάστε ακόμα: Η εντυπωσιακή σύζυγος του Tommy Hilfiger σε ροζ vintage candilac - Η glamorous εμφάνιση (φωτό)
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ