Μόσχα: 2 μικροί ήρωες έσωσαν 100 άτομα – Οι 15χρονοι Ισλάμ Χαλίλοφ & Αρτιόμ Ντονσκόφ οδήγησαν τον κόσμο εκτός του συναυλιακού χώρου με απόλυτη ψυχραιμία (φωτό & βίντεο)

«Μας είχαν δείξει που να κατευθύνουμε ανθρώπους σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού. Ήξερα πού να πάω τους ανθρώπους για να είναι ασφαλείς»

Δύο 15χρονοι μαθητές στην Μόσχα έσωσαν πάνω 100 άτομα από την τρομοκρατική επίθεση που συνέβη την Παρασκευή το βράδυ σε συναυλιακό χώρο.

«Ήρωες» τους  χαρακτηρίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ  και όχι άδικα.

Οι δύο 15χρονοι είναι οι Ισλάμ Χαλίλοφ και ο Αρτιόμ Ντονσκόφ.

Ο Ισλάμ Χαλίλοφ και ο Αρτιόμ Ντονσκόφ εργάζονταν στο βεστιάριο του συναυλιακού χώρου στην Μόσχα, όταν χτύπησαν οι τζιχαντιστές γύρω στις 20:00 το βράδυ.

Χάρη σε αυτούς τους μαθητές 100 άτομα μπόρεσαν να απομακρυνθούν σώοι και ασφαλείς.

Όταν οι τρομοκράτες ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιακρίτως, μια μεγάλη ομάδα θεατών εγκατέλειψε την αίθουσα, αλλά δεν γνώριζαν που να πάνε. 

Οι 15χρονοι ήρωες ήταν που τους οδήγησαν στην κατάλληλη έξοδο του κτιρίου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που τράβηξε ο ίδιος  Ισλάμ Χαλίλοφ  με το κινητό του τηλέφωνο.

Τα social media και όχι μόνο τους αποθέωσαν για την ψυχραιμία τους.

Τι είπε ο 15χρονος Ισλάμ Χαλίλοφ

Το θάρρος του επαίνεσε και η αγαπημένη του ομάδα, η Σπάρτακ Μόσχας. Μάλιστα ο Ισλάμ συναντήθηκε με ποδοσφαιριστές της ομάδας, που του χάρισαν μια εμφάνιση του συλλόγου και ένα εισιτήριο διαρκείας.

Διαβάστε ακόμα: Η τελευταία απόγονος των Ρώσων του βασιλιά των Romanoff, Maria Vladimirovna - Συγκινημένη μπροστά στην Παναγία - Προσεύχεται για τους νεκρούς στο μακελειό της Μόσχας

telegram

Σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε χθες ο Ισλάμ Χαλίλοφ είπε ότι απλά έκανε τη δουλειά του. «Μας είχαν δείξει πού να κατευθύνουμε ανθρώπους σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού. Ήξερα πού να πάω τους ανθρώπους για να είναι ασφαλείς», δήλωσε σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Συνειδητοποίησα ότι αν δεν αντιδρούσα, θα έχανα τη ζωή μου όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι. Ειλικρινά, ήταν πολύ τρομακτικό», εξήγησε το αγόρι, σημειώνοντας ότι είναι ακόμα «σε κατάσταση σοκ».Ο μαθητής λυκείου είπε ότι είδε έναν άνδρα να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του κατά τη διάρκεια της επίθεσης την οποία ανέλαβε ο ISIS. 

O επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας στη Ρωσία του έδωσε μετάλλιο, ενώ ο Ισλάμ αναμένεται να παρασημοφορηθεί τις επόμενες ημέρες από τις Αρχές της χώρας.

 

Διαβάστε ακόμα: Ρωσία: Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα για τα 143 αδικοχαμένα θύματα του Crocus City Hall – «Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ