«Τα καταφέραμε, σκοτώθηκε αστυνομικός»: Ο Γιώργος Καλλιακμάνης αποκάλυψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των χούλιγκαν για τη δολοφονία Λυγγερίδη (βίντεο)

Ποιοι είναι οι 5 «αρχηγοί», στη δικαιοσύνη 64 άτομα για την οπαδική βία και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητες μετά την σύλληψη 64 ατόμων για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και για συμμετοχή συνολικά 158 ατόμων για οπαδική βία που περιλαμβάνει η δικογραφία.

Όπως τόνισε το πρωί της Τρίτης (23/4) ο Γιώργος Καλλιακμάνης, αμέσως μετά την επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα, ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, πέθανε ένας αστυνομικός».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξήγε πως «έδεσε» η κατηγορία που οδήγησε δεκάδες κατηγορούμενους ενώπιον των Αρχών λέγοντας: «Έπρεπε να αναλυθούν κάποια στοιχεία, ώστε να προκύψει η εμπλοκή κάποιων σε παραπάνω από μία κατηγορίες. Πολλοί από αυτούς είναι σεσημασμένοι. Αλλά τώρα έχουν πρόβλημα, γιατί η κατηγορία είναι για εγκληματική οργάνωση».

«Γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί. Και το φοβερό είναι ότι, μετά τη δολοφονία, ακούγονται να λένε: καταφέραμε τον στόχο μας, τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, πέθανε ένας αστυνομικός».

Διαβάστε ακόμα: 

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής εκτίμησε ότι, «κάποιοι εκμεταλλεύονται τα παιδιά αυτά για να κάνουν άλλες δουλειές. Βλέπουμε αυτά τα παιδιά με την επιθετικότητα να κάνουν μπραβιλίκια και διακίνηση ναρκωτικών».

Και ερωτηθείς στο γιατί δεν κλείνουν αυτές οι υποθέσεις, απάντησε πως, «ίσως υπήρχε μια φοβία, στο να ξέρουμε ότι “δεν θα φτάσουμε εκεί”. Οι επιχειρηματίες στηρίζουν κόμματα, οι επιχειρηματίες δεν έχουν σχέση με αυτό, κάποιοι παράγοντες εκμεταλλεύονται αυτά τα παιδιά για να κάνουν τις δουλειές τους» και κλείνοντας είπε «πρέπει να ξεχάσουμε ότι θα φτάσουμε σε πρόσωπα που είναι ψηλά, δεν θα φτάσουμε εκεί, είναι κάποιοι άλλοι που εκμεταλλεύονται».


Δείτε ακόμα: Θρήνος στο τελευταίο αντίο του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη (φωτό - βίντεο) 

Ποια είναι τα 5 «κεφάλια»

Οι Αρχές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Πρόκειται, σύμφωνα με το «Star», για τα άτομα που στρατολογούσαν κι έκαναν πλύση εγκεφάλου σε 16χρονους και 20χρονους, μετατρέποντάς τους σε «φονικές μηχανές».

Τα πέντε «κεφάλια» είναι:

  1. ο Ι.Α, αρχηγικό μέλος της Θύρας 7. Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία,
  2. άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός πλέον μάνατζερ του τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις Αρχές, είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα». Σύμφωνα με το «Star», μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη είχε συναντηθεί με τον 18χρονο, που είναι προφυλακισμένος, διά ζώσης,
  3. πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμάνος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα, τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης» με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού,
  4. «Κοκός», 31 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα, τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των Αρχών και τέλος
  5. ο «Σαρκ», 31 ετών. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό με ρόπαλο, στέλνοντάς τον στο 401. «Νόμιζα ότι ήταν κλέφτες», υποστήριξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε ο «Alpha», μετά τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη οι Αρχές «στόχευσαν» τα συγκεκριμένα άτομα και τους έχουν βιντεοσκοπήσει να συναντιούνται και να συνομιλούν. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ακούγονταν ακόμα και να καυχιούνται για τη δολοφονία, ενώ δεν δίστασαν να παραδεχθούν το έγκλημα, λέγοντας ότι «εμείς καταφέραμε και σκοτώσαμε έναν αστυνομικό».



Στη δικαιοσύνη οι συλληφθέντες

Στην Ευελπίδων ενώπιον του εισαγγελέα θα μεταφέρονται από το πρωί οι 64 σκληροί χούλιγκαν οι οποία φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και σε άλλα περιστατικά συμπλοκής οπαδών.

Στις 8:00 οι συλληφθέντες θα βρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες, που είναι και κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πλέον έχουν στα χέρια τους τον ηγετικό πυρήνα εκείνων που οργάνωσαν τα επεισόδια στου Ρέντη και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο το οποίο και οδήγησε στον τραυματισμό του 31χρονου από ναυτική φωτοβολίδα και στη συνέχεια στον θάνατό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ