Η ιστορία της μόδας μέσα από 90 φωτογραφίες 5 διάσημων φωτογράφων

Η εξέλιξη της φωτογραφίας μόδας μέσα από τον φακό των Adolph de Meyer, George Hoyningen-Huene, Horst P. Horst, Irving Penn και Richard Avedon

Η εξέλιξη της φωτογραφίας μόδας μέσα από τον φακό των Adolph de Meyer, George Hoyningen-Huene, Horst P. Horst, Irving Penn και Richard Avedon

Adolph de Meyer  

Γεννιέται τον Σεπτέμβριο του 1868 στο Παρίσι. Με τη φωτογραφία ασχολείται απο μικρή ηλικία και γίνεται γνωστός από τις πρώτες του κιόλας εκθέσεις. Στα τριάντα του παντρεύεται την κόρη του Εδουάρδου του 7ου.



Το 1903 συνεργάζεται με το περιοδικό τέχνης του Alfred Stieglitz, το Camera Work και από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του είναι η φωτογράφηση του μεγάλου Ρώσου χορευτή Nijinsky, το 1912. Δύο χρόνια αργότερα, γίνεται ο πρώτος επίσημος φωτογράφος του αμερικάνικου περιοδικού μόδας Vogue από το πρώτο τεύχος, κάνοντας φωτογραφίες μόδας και πορτρέτα.



Το 1922 μετακομίζει στο Παρίσι και στο ανταγωνιστικό περιοδικό μόδας Harper's Bazaar όπου παραμένει για 16 χρόνια. Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, συνάπτει σχέση με τον νεαρό Ernest Frohlich, τον οποίο υιοθετεί και περνάνε μαζί τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Los Angeles, όπου και πεθαίνει τον Ιανουάριο του 1946 σε ηλικία 77 ετών.









Διαβάστε τη συνέχεια στη Lifo.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ