Όλοι οι λόγοι για να δείτε την ταινία J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη με Λούλη, Γουλιώτη, Καρβούνη

Όλοι οι λόγοι για να δεις τη νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.















Όλοι οι λόγοι για να δεις τη νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.

Το story: J.A.C.E.σημαίνει Just Another Confused Elephant, δηλαδή «Το Σύνδρομο του Mπερδεμένου Ελέφαντα», και αναφέρεται στην επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνουν οι νεαροί ελέφαντες όταν μένουν ορφανοί από μικροί. Σε αυτό το σύνδρομο στήριξε ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης (Black Out, Rom) την ψυχοσύνθεση του κεντρικού ήρωα συνθέτοντας την ιστορία ενός σύγχρονου Όλιβερ Τουίστ. Κυνηγημένος από 7 χρονών, όταν έπεσε θύμα μιας συμμορίας που απάγει παιδιά από την Αλβανία και τα προωθεί στην Ελλάδα για εκμετάλλευση, ο J.Α.C.E. προσπαθεί διαρκώς να ξεφύγει από το δίκτυο παρανόμων και να διατηρήσει την καθαρότητα της ψυχής του χρησιμοποιώντας ως άμυνα την απόλυτη σιωπή. Στο πρόσωπο της Μαρίας (Στεφανία Γουλιώτη) θα συναντήσει τον αληθινό έρωτα, αλλά και το ανεκπλήρωτο όνειρο μιας οικογένειας, ενώ βρίσκεται αναγκασμένος να την προστατέψει, κι αυτήν και το παιδί της, από την ίδια συμμορία. Το σενάριο υπογράφουν ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης σε συνεργασία με τον Νικόλα Πανουτσόπουλο.

Η σκηνοθεσία: Εκμετάλλευση παιδιών, εμπόριο οργάνων, ναρκωτικά, περιθώριο, βία, παρανομία, η αιώνια σύγκρουση καλού-κακού, η αναζήτηση ταυτότητας. Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης καταπιάνεται με επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά θέματα σε μια ταινία-υπερπαραγωγή που “δένει” όλα τα συστατικά (πρόσωπα, δράσεις, χώρους) με τόσο επιδέξιο, αλλά και αισιόδοξο τρόπο που δεν βαριέσαι στιγμή.

Το καστ: Ο πρωταγωνιστής Άλμπαν Ουκάτζ (Η Σιωπή της Λόρνα) δίνει μια άρτια ερμηνεία ξεπερνώντας αριστοτεχνικά και υπερκαλύπτοντας την έλλειψη λόγου. Σε βασικούς ή μικρότερους ρόλους η enfant gate της εγχώριας υποκριτικής οι Αργύρης Ξάφης, Ακύλλας Καραζήσης, Χρήστος Λούλης, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Μπερικόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, αλλά και ο πορτογάλος σταρ Diogo Infante.

To soundtrack: Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο συνθέτης και παραγωγός Χρήστος Δεληγιάννης (aka Rubber Spanner), ενώ την ελληνική version του τραγουδιού J.A.C.E. σε στίχους της Λήδας Ρουμάνη ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη όπως δεν την έχουμε ξανακούσει.

Τα βραβεία: Μια διεθνής συμπαραγωγή 5 χωρών που επισφραγίζεται από τη φεστιβαλική του πορεία και τις διακρίσεις του. Συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Τόκιο («Μια καθόλα συναρπαστική και απρόβλεπτη μορφή ελληνικής τέχνης», τη χαρακτήρισε ο διευθυντής προγράμματος του Τόκιο Yoshie Yatabe), εκτός διαγωνιστικού στο φεστιβάλ του Βερολίνου, ενώ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η Στεφανία Γουλιώτη κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας και ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ της Ρουμανίας.

info: Η ταινία θα βγήκε στις αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Δείτε το τρέιλερ:



Το τραγούδι "Μπερδεμένη Σκιά" της ταινίας ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη




Δείτε φωτογραφίες από την επίσημη πρεμιέρα του J.A.C.E.








Κόρα Καρβούνη: Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει μόνο στο Εirini the blog και λέει ''Ποιός είπε ότι τα παιδιά είναι πολυτέλεια για μια ηθοποιό;''

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ