Ο αμερικανός σκηνοθέτης Πολ Τόμας Άντερσον μιλά για την νέα του ταινία «The Master»

Στις πρώτες υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ φιγουράρει η αμερικανική ταινία «The Master», που ήδη γνωρίζει επιτυχία και στις ελληνικές αίθουσες. Με αφετηρία τη Σαϊεντολογία, η ταινία παρουσιάζει τις μεταπτώσεις στα στάδια σχέσης των ανθρωπίνων σχέσεων, τα διλήμματα και τις ανισορροπίες που προκύπτουν μέσα από τα νέα δόγματα και οράματα της εποχής. Δείτε το trailer

Στις πρώτες υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ φιγουράρει η αμερικανική ταινία «The Master», που ήδη γνωρίζει επιτυχία και στις ελληνικές αίθουσες. Ο δημιουργός της ταινίας «The Master» παρουσιάζει την «εισβολή» νέων ιδεολογιών στη μεταπολεμική αμερικανική κουλτούρα


Η ταινία παρουσιάζει δύο άνδρες, με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες, κατά τα πρώτα χρόνια μετά το Β’ΠΠ.

Ο ένας (Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν) είναι ιδεολόγος και ηγέτης μιας αίρεσης με τίτλο The Cause/ Ο Σκοπός. Έτερος χαρακτήρας ο (Χοάκιν Φίνιξ), αμόρφωτος και βετεράνος του πολέμου, αλκοολικός, σεξουαλικά καταπιεσμένος και με βίαιες αντιδράσεις.

 

Αυτή τη σχέση εξουσίας πραγματεύεται ο αμερικανός σκηνοθέτης Πολ Τόμας Αντερσον, δημιουργός των ταινιών «Θα χυθεί αίμα» και «Μανόλια».


Παρουσιάζει τη μεταπολεμική μετεξέλιξη της αμερικανικής οικογένειας, μέσα από τη μίξη διαφορετικών θρησκευτικών επιρροών και πολυπολιτισμικών στοιχείων.

Με αφετηρία τη Σαϊεντολογία, η ταινία παρουσιάζει τις μεταπτώσεις στα στάδια σχέσης των ανθρωπίνων σχέσεων, τα διλήμματα και τις ανισορροπίες που προκύπτουν μέσα από τα νέα δόγματα και οράματα της εποχής.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Μaster» τονίζει πως το βαθύτερο νόημα της ταινίας είναι η ανάγκη μας να αγαπάμε, να χρειαζόμαστε μια σύζυγο, να χρειαζόμαστε παιδιά και με λίγα λόγια να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο.

Δείτε το trailer

 

Υπόθεση:
Ένας χαρισματικός διανοούμενος (Philip Seymour Hoffman) ξεκινάει μία θρησκευτική οργάνωση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ένας περιφερόμενος (Joaquin Phoenix) γίνεται το δεξί του χέρι, αλλά μόλις η πίστη αρχίζει να χάνεται, ο περιφερόμενος με το όνομα Φρέντι αρχίζει να αμφισβητεί την καινούρια θρησκεία και τον μέντορά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ