Θυμάστε τους εργολάβους με κρέμα και ζάχαρη άχνη της γιαγιάς ? είναι απλά αχτύπητοι-φτιάξτε τους μόνοι σας!

Τη διαφορά κάνει η γέμιση που πλημμυρίζει το στόμα. Θα βαρεθείτε να δίνετε τη συνταγή τους.

Φωτογραφίες Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου-στο vima.gr

Τη διαφορά κάνει η γέμιση που πλημμυρίζει το στόμα. Θα βαρεθείτε να δίνετε τη συνταγή τους.

Υλικά (για 30 κομμάτια)
 
Για τους εργολάβους
 
500 γρ. έτοιμη πάστα αμυγδάλου (από τα ζαχαροπλαστεία)
 
200 γρ. ζάχαρη, άχνη
 
180 γρ. ασπράδια αβγών (περίπου 5-6 αβγά)
 
Για την κρέμα
 
100 γρ. βούτυρο, αγελάδος
 
100 γρ. ζάχαρη, άχνη
 
ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Εκτέλεση
 
Εργολάβοι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βάζουμε όλα τα υλικά μας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ομοιογενή ζύμη. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε βάλει κορνέ Νο 8 και σχηματίζουμε στρογγυλούς εργολάβους επάνω στη λαδόκολλα. Πρέπει να βγουν γύρω στους 60. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Κρέμα: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ.

Σύνθεση: Γυρίζουμε τους μισούς εργολάβους ανάποδα και τους γεμίζουμε με την κρέμα. Κλείνουμε με τους άλλους μισούς δημιουργώντας μικρά σάντουιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ