Κατερίνα Γερονικολού: Tους καλούς οιωνούς να τους βρίσκουμε πάντα μέσα μας - Η νεαρή ηθοποιός μιλά για το ρόλο της Μέριλυν!‏

Πουλώντας παράνομες ουσίες για να ζήσει, υποδυόμενη τη Μέριλυν, η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού προσπαθεί να εξαπατήσει έναν ανάπηρο άνθρωπο και μιλά στο click@Life.

Πουλώντας παράνομες ουσίες για να ζήσει, υποδυόμενη τη Μέριλυν, η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού προσπαθεί να εξαπατήσει έναν ανάπηρο άνθρωπο και μιλά στο click@Life.
Το τελευταίο έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Μάρτιν ΜακΝτόνα, «Ο κουλοχέρης του Σποκέιν», παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ.

Η Κατερίνα Γερονικολού πρωταγωνιστεί στη μαύρη αυτή κωμωδία, που εκτυλίσσεται σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών, και μιλά για την παράσταση, εκφράζοντας και τα συναισθήματα της για τη σημερινή Ελλάδα.

Ποια θέματα πραγματεύεται το έργο;

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο έργο, γραμμένο μόλις το 2010, θίγει πολλές θεματικές. Η απώλεια της αθωότητας, η εσωτερική έλλειψη, το ανικανοποίητο, η διαρκής αναζήτηση για αυτό που θα μας ολοκληρώσει, η θέληση για επιβίωση. Και όλα αυτά, μέσα από ένα σουρεαλιστικό φίλτρο και γερές δόσεις μαύρου χιούμορ. Αυτό είναι και το στοιχείο που με γοητεύει σε αυτό το έργο. Ο συγγραφέας φιλοσοφεί, γράφοντας πέρα για πέρα κωμικά!



Σε ποιες περιπέτειες μπλέκεται ο κουλοχέρης;

Ο κουλοχέρης αναζητεί όλη του τη ζωή το ακρωτηριασμένο χέρι του. Κινεί γη και ουρανό για ένα άκρο του, που και να το βρει, δε θα του χρησιμεύσει σε κάτι. Αυτή η «παράλογη» αναζήτηση σηματοδοτεί και το παράλογο και αδίστακτο του κουλοχέρη. Όμως, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν δύο μικροαπατεώνες, η Μέριλυν και ο Τόμπυ, μπλέκονται στα πόδια του, προσπαθώντας να του πουλήσουν ένα χέρι, που δεν είναι δικό του.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δικού σας ρόλου;

Η Μέριλυν, μια κοπέλα 22 ετών, που βιοπορίζεται πουλώντας χασίς, είναι ένα κορίτσι με πάθος για τη ζωή, δρα αυθόρμητα και έντονα. Διατηρεί μια σχέση μίσους και πάθους με τον έγχρωμο φίλο της και είναι αντιρατσίστρια. Τα εκφραστικά της μέσα είναι τελείως διαφορετικά από ό,τι έχω υποδυθεί έως τώρα, γι αυτό και θα χαρακτήριζα τον ρόλο της Μέριλυν ως μια ευχάριστη πρόκληση.


Πώς αισθάνεστε για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας;

Άλλοτε αισθάνομαι θυμό, άλλοτε απογοήτευση, άλλοτε πίκρα. Πολλές φορές, για να μη με παίρνει από κάτω, προσπαθώ να αδιαφορήσω, αλλά, ειλικρινά, είναι ακατόρθωτο. Αισθάνομαι ότι οι δυσκολίες είναι συνώνυμες της ίδιας της ζωής. Οι Έλληνες είναι αγωνιστές και ελπίζω πως θα βγούμε νικητές από όλη αυτήν την δοκιμασία.

Ως Έλληνες, ποιες είναι οι αρετές μας;

Το φιλότιμο - σε όσους έχει απομείνει - και η περηφάνια.

Τα ελαττώματά μας;

Η πονηριά και η αγένεια...


Πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, όσο είναι ακόμα καιρός;

Να μάθουμε να ευτυχούμε με τα απλά και μεγάλα. Να δίνουμε αξία στους ανθρώπους και όχι στα άψυχα. Να αρχίσουμε το διάβασμα.

Βλέπετε κάποιους καλούς οιωνούς;

Δεν είμαι ούτε οικονομική αναλύτρια, ούτε κοινωνιολόγος, ούτε καν αστρολόγος! Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι τους καλούς οιωνούς οφείλουμε να τους βρίσκουμε και μέσα μας. Γιατί μην ξεχνάμε, ό,τι και αν συμβαίνει, η ζωή πάντα συνεχίζεται!

Ταυτότητα παράστασης: μετάφραση - σκηνοθεσία: Νίκος Χανιωτάκης, σκηνικά: Μαντώ Ψυχουντάκη, κοστούμια: Αλεξία - Γκλόρια Σαπέρα, βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Σκαφίδας, μακιγιάζ: Ελένη Χανιωτάκη. Ερμηνεύουν: Τάκης Σπυριδάκης, Κατερίνα Γερονικολού, Γεράσιμος Σκαφίδας, Σαμουήλ Ακίνολα.

Πληροφορίες: Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15 – Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5201684. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό - παιδικό (έως 18 ετών) – πολύτεκνοι – συνταξιούχοι - ΟΛΜΕ: 10 ευρώ, άνεργοι: 5 ευρώ.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ