Θεωρείς πως το στυλ σου είναι μοναδικό; Ίσως αναθεωρήσεις μόλις δεις το πείραμα του Hans (φωτό)

O Ολλανδός φωτογράφος Hans Eijkelboom επέλεγε κάθε μέρα ένα σημείο σε κάποιον πολυσύχναστο δρόμο και εκεί έστηνε το φωτογραφικό του άνδρο. 

Παρατηρώντας τους ανθρώπους, εστίαζε κυρίως στα ρούχα τους και προσπαθούσε να εντοπίσει τις ομοιότητες και το trend που είχε τις πιο συχνές εμφανίσεις.

Κρατούσε σημειώσεις και τραβούσε διακριτικά εκατοντάδες φωτογραφίες. Κάθε μέρα υπήρχε και μια στιλιστική αποκάλυψη. Μια ενδυματολογική επανάληψη που μπορεί να χάνονταν μέσα στο πλήθος, αλλά που στον φακό του ήταν τόσο ευδιάκριτη και προφανής που τελικά οδήγησε στο πρότζεκτ People of the Twenty-First Century. Το βιβλίο με τους στιλιστικούς κλώνους του φωτογράφου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Phaidon και περιλαμβάνει 20 χρόνια καταγραφής του street style και πάνω από 500 κολάζ φωτογραφιών. 

Στις εικόνες του θα δείτε όλα εκείνα τα trends, τα πολυφορεμένα αξεσουάρ και τις δεκάδες παραλλαγές του ίδιου ρούχου σε ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους και πολύ διαφορετικούς που μπορεί να είχαν απόσταση μόλις δυο μέτρων μεταξύ τους την ημέρα που φωτογραφήθηκαν. Σε αυτό το ημερολόγια μόδας θα δείτε επίσης πολλά γνώριμα στιλ και κομμάτια όπως οι παραλλαγές, τα τζιν σορτσάκια, οι πολυφορεμένες γλώσσες των Rolling Stones και ρούχα που ίσως υπάρχουν σε πολύ περισσότερες γκαρνταρόμπες από το αναμενόμενο... 

 

Πηγή: www.lifo.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ