Beyonce Knowles: To story της πιο δημοφιλούς σταρ στο κόσμο που φέτος κέρδισε 114 εκ. δολάρια - Ζωή σαν χλιδάτο παραμύθι!

Από σολίστ σε γκόσπελ στην πιο ακριβοπληρωμένη performer στον κόσμο.

Γεννιεται ως Μπιγιονσέ Ζιζέλ στις 4 Σεπτεμβρίου 1981 στο Χιούστον του Τέξας. Πατέρας της είναι ο Αφροαμερικανός Μάθιου Νόουλς, διευθυντής πωλήσεων στη Xerox, με τα φωτοαντιγραφικά, και μητέρα της η κρεολικής καταγωγής από τη Λουιζιάνα Τίνα Μπεγινσέ (από το επώνυμό της εμπνεύστηκε το όνομά της), ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου. Οι γονείς της είναι και οι δύο σκληρά εργαζόμενοι, αυτοδημιούργητοι και κοντά τους μαθαίνει την αξία της προσπάθειας. Από τα πρώτα home βίντεο είναι εμφανές ότι έχει ταλέντο στο τραγούδι και στο χορό, κάτι που οι γονείς της υποστηρίζουν. Στα 7 της παίρνει μέρος σε ένα διαγωνισμό ταλέντων τραγουδώντας το Imagine του Τζον Λένον. Συμμετέχει στη χορωδία του σχολείου αλλά γίνεται και σολίστ στα γκόσπελ στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη των Μεθοδιστών.

Στα 8 της μαζί με τη φίλη της Κέλι Ρόουλαντ και τρία ακόμα κορίτσια από τη γειτονιά σχηματίζουν το Girl's Tyme για να ραπάρουν και να χορεύουν σε διαγωνισμούς ταλέντων. Η μαμά της, τους ράβει κοστούμια με πολύ γκλίτερ. Στα 12 της γνωρίζει στο κατηχητικό το πρώτο της αγόρι, τον Λίνταλ Λοκ. Για να έχουν τη σωστή προώθηση, ο πατέρας της το 1995 παραιτείται από τη δουλειά του και γίνεται ο μάνατζερ του συγκροτήματος. Αυτό δεν είναι πολύ ευχάριστο για την οικογένειά του, καθώς το εισόδημά της μειώνεται στο μισό και αναγκάζονται να μετακομίσουν. Περνάνε από οντισιόν για μεγάλες δισκογραφικές και τελικά κόβονται. Αυτό ζορίζει ακόμα περισσότερο την οικογένειά της οδηγώντας τους γονείς της σε χωρισμό.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον ανακαλύπτει το συγκρότημά της  το 1996, ηχογραφεί το πρώτο της single και η οικογένεια Νόουλς επανασυνδέεται. Τη μέρα που παίζεται το τραγούδι της στο ραδιόφωνο βρίσκεται σε ένα κατάστημα δίσκων μαζί με τη μητέρα της. Εκείνη της μιλάει αλλά αυτή που νιώθεις κιόλας σταρ την αγνοεί. Θυμώνει, αρχίζει να τη χτυπάει μπροστά στον κόσμο και τη σέρνει από τα μαλλιά στο αυτοκίνητο. «Άκου, όσο διάσημη κι αν γίνεις θα είσαι πάντα το παιδί μου και θα με σέβεσαι», της λέει. 

Από τότε και για όλη της τη ζωή είναι αχώριστες κι εκείνη τη συνοδεύει παντού σαν φύλακας-άγγελος. Το γκρουπ μετονομάζεται σε Destiny's Child, ανοίγει σαν support συναυλίες άλλων γυναικείων γκρουπ, όπως της Κριστίνα Αγκιλέρα και των TLC και αναλαμβάνουν το τραγούδι της ταινίας Οι άνδρες με τα μαύρα (1997). Το πρώτο τους άλμπουμ το 1998 γίνεται πλατινένιο.  Τα single των Destiny's Child ξεπουλάνε, μαζί με τον πατέρα της όμως αποφασίζουν ότι μπορεί να συνεχίσει μόνη της, οπότε το γκρουπ διαλύεται.

Πρωταγωνιστεί στην τηλεταινία του MTV Carmen: A Hip Hopera (2001), βασισμένη στην όπερα του Μπιζέ, και αποδεικνύει ότι μπορεί και να παίξει.
Μια καριέρα στο Χόλιγουντ ανοίγεται μπροστά της και κάνει το πρώτο βήμα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εντυπωσιακής περσόνας Foxxy Cleopatra στην ταινία Austin Powers: Το χρυσό εργαλείο (2002). Ο σκηνοθέτης Μάικ Μάγιερς της μαθαίνει, εκτός από το να παίζεις σε κωμωδία, να ακούει και Led Zeppelin.

Το 2003 πρωταγωνιστεί στην αισθηματική κομεντί Η χορωδία της συμφοράς και το πρώτο της σόλο άλμπουμ Dangerously in Love πουλάει 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και της φέρνει 5 Γκράμι.

Το single Crazy in Love, που τραγουδά μαζί με τον Jay-Z, γίνεται αμέσως νούμερο 1 στην Αμερική.

Το δεύτερο άλμπουμ τους το 1999 σαρώνει τα Γκράμι και πουλάει 8 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο αλλά αυτή κάνει και μόνη της ηχογραφήσεις, οπότε αρχίζει η γκρίνια. Τα δύο μέλη που διαφωνούν με τον πατέρα της στη θέση του μάνατζερ απομακρύνονται και τους κάνουν μηνύσεις, τα μίντια κατηγορούν εκείνη για τις εξελίξεις και συγχρόνως χωρίζει με το αγόρι της έπειτα από 6 χρόνια σχέσης.

Εκείνος αργότερα δηλώνει πως ενώ αυτή ήθελε να μείνει παρθένα μέχρι το γάμο της, ο ίδιος ήθελε σεξουαλικές σχέσεις, οπότε αναγκαζόταν να πηγαίνει με άλλες γυναίκες. Δεν καταφέρνει να διαχειριστεί τα γεγονότα και πέφτει σε κατάθλιψη. Κλείνεται στο δωμάτιό της για μέρες και αρνείται να φαει. Φοβάται ότι τώρα που είναι διάσημη δεν θα βρεθεί κανείς να την αγαπήσει γι' αυτό που είναι. Με τη βοήθεια της μητέρας της καταφέρνει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να βγει στον κόσμο.

Ο πρώτος άνθρωπος που γνωρίζει σε αυτό το νέο ξεκίνημα είναι ο Jay-Z, ένας ράπερ από το Μπρούκλιν που ζει στα όρια του νόμου. Και τα φτιάχνουν.

Παίζει τη διεθνή ντίβα Ζάνια στο Ροζ πάνθηρα (2006) αλλά ο ρόλος που θα σφραγίσει την πορεία της στο Χόλιγουντ είναι αυτός της Νταϊάνα Ρος στο Dreamgirls (2006).

Η ταινία κερδίζει δύο Όσκαρ και στην απονομή είναιι όχι μόνο προσκεκλημένη αλλά τραγουδά και ζωντανά. Το 2007 μπαρκάρει για την πρώτη παγκόσμια σόλο περιοδεία της με 97 συναυλίες. Σε έξι μεγάλες πόλεις από τις οποίες περνά οργανώνει δωρεάν γεύματα για όσους έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τον πάστορα της εκκλησίας όπου τραγουδούσε γκόσπελ όταν ήταν μικρή. Στις 4 Απριλίου του 2008 σε μια μυστική τελετή στη Νέα Υόρκη, με μόνους καλεσμένους τους γονείς και την, επίσης τραγουδίστρια, αδελφή της Σολάνζ, παντρεύεται τον Jay-Z. Η είδηση βγαίνει λίγες μέρες μετά και η μόνη φωτογραφία που φτάνει στη δημοσιότητα είναι αυτή που προβάλλουν αυτοί  σε μια συναυλία τους το 2014 καθώς τραγουδάνε αγκαλιασμένοι.

Για το ρόλο της τραγουδίστριας των μπλουζ  Έτα Τζέιμς στην ταινία Cadillac Records (2008) εισπράττει διθυραμβικές κριτικές και βρίσκεται υποψήφια για σοβαρά βραβεία υποκριτικής. Τα έσοδά της από την ταινία τα προσφέρει εξ ολοκλήρου στο Phoenix House, ένα ίδρυμα για την απεξάρτηση των εθισμένων στην ηρωίνη. Στις 20 Ιανουαρίου 2009 τραγουδά το κλασικό At Last στον πρώτο χορό του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα ως προεδρικό ζεύγος. «Ήταν η πιο δυνατή στιγμή της ζωής μου. Ο πατέρας μου μεγάλωσε στην Αλαμπάμα σε μια εποχή που, επειδή ήταν Αφροαμερικανός, έπρεπε να πηγαίνει με συνοδεία στο σχολείο. Ακόμα κι εγώ ένιωσα πολλές φορές το ρατσισμό. Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα είχαμε Αφροαμερικανό πρόεδρο και ξαφνικά βρέθηκα εγώ να τραγουδάω στην ορκωμοσία του. 

Δυσκολεύτηκα πολύ να μην καταρρεύσω. Έλεγα στον εαυτό μου "συγκεντρώσου στο τραγούδι για να το πεις ολόκληρο". Νομίζω ότι η μητέρα μου δεν έχει νιώσει ποτέ πιο περήφανη για μένα».

«Πρέπει να βρεις τον εαυτό σου ξανά, να κοιτάξεις όσα έχεις κάνει, να νιώσεις ευτυχισμένη γι' αυτά», σε συμβουλεύει η μητέρα σου. Αποτραβιέται για ένα χρόνο και συνειδητοποιεί πολλά, όπως το ότι έχει ήδη πάρει 16 βραβεία Γκράμι. Μένει έγκυος το 2010 αλλά αποβάλλει και αυτό «είναι το πιο θλιβερό πράγμα που μου έχει συμβεί». Συγχρόνως μένει έγκυος και η εξωσυζυγική σχέση του πατέρα της στο Χόλιγουντ, η ηθοποιός Αλεξάντρα Ράιτ, οπότε αποκτά έναν αδελφό με είκοσι εννιά χρόνια διαφορά. Αυτό, βέβαια, δεν αρέσει καθόλου σ' εκείνη και στις υπόλοιπες γυναίκες της οικογένειας κι έτσι ο μπαμπάς της απολύεται από τη θέση του μάνατζερ. Και φυσικά παίρνει διαζύγιο. Το 2011 το WikiLeaks αποκαλύπτει ότι εισέπραξε υπέρογκα ποσά για να τραγουδήσει στην οικογένεια Καντάφι. Ένας εκπρόσωπός της απαντάει πως αυτά τα χρήματα τα δώρισες στο  Ίδρυμα Κλίντον-Μπους για την Αϊτή.

Για μια πεντάλεπτη εμφάνισή της σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Σεντ Μπαρθ αμείβεται με ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

ΚΑΙ…
Είναι η σταρ που δεν υπολογίζει ποτέ τον κόπο που χρειάζεται για να πετύχει το στόχο της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει καθημερινή γυμναστική και προσεκτική διατροφή. «Η αλήθεια είναι ότι θυσιάζω πολλά. Χρειάζεται να έχεις περισσότερο δύναμη της ψυχής παρά του σώματος. Πρέπει να σπρώχνεις τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι υγιής και να κάνεις τις σωστές επιλογές κάθε στιγμή». Είναι η μητέρα που γέννησε την Μπλου  Άιβι Κάρτερ το 2012 και κατάφερε να χάσει τα 27 κιλά της εγκυμοσύνης μέσα σε λίγους μήνες με μαρούλια και διάδρομο. Είναι η πλουσιότερη τραγουδίστρια στον κόσμο, με έσοδα 115 εκ. δολάρια το 2013, σύμφωνα με το Forbes.
Είναι η σχεδιάστρια μόδας της House of Dereon που δημιουργήσαν με τη μαμά της για να τιμήσουν τη γιαγιά της που ήταν μοδίστρα. Είναι η μεγάλη αδελφή της Σολάνζ που επιτέθηκε στον άνδρα της μέσα στο ασανσέρ του Met Ball. Λένε ότι το έκανε επειδή τον έπιασε να ξενοκοιτάζει ή επειδή δεν φροντίζει τόσο τη δική της καριέρα όσο της Beyonce, αυτή όμως είναι εκείνη η Queen Bey που πάντα σιωπά για να προστατεύσει αυτό που θεωρεί ιερό: την οικογένειά της.   

Πηγή: marieclaire.gr

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ