Το Πολεμικό Ναυτικό & το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών στο πλευρό της ''Ελπίδας''

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, η Αιματολογική Κλινική και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Έρευνας του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», διοργάνωσαν σήμερα στην αίθουσα διαλέξεων του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ημερίδα με θέμα «Δωρεά & Μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων».

 Η ημερίδα είχε ως σκοπό την ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο κύριος Στυλιανός Γραφάκος, αιματολόγος, Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», η κυρία Παναγιώτα Καραφυλίδου, κοινωνική λειτουργός στο «Όράμα Ελπίδας», η κυρία Μαρία Παγώνη, αιματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ  και η κυρία Έλενα Χαρίτου, ειδική παιδαγωγός του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τις θεραπείες που βασίζονται στη μετάγγιση αιμοποιητικών κυττάρων και στη σημασία του εθελοντισμού, και επισημάνθηκε η ανάγκη να αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα «Όραμα Ελπίδας», ώστε να μην χρειάζεται η αναζήτηση σε ξένες τράπεζες, διαδικασία χρονοβόρα και ακριβή σε κόστος.

Αρχιπλοίαρχος Α. Σπανός ΠΝ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κύριος Μιχαήλ Βλασταράκος, το Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Φώτης Πατσουράκος, ο Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Μπούτσης ΠΝ, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής ΝΝΑ, ο Πλοίαρχος Αριστείδης Διαμαντής ΠΝ, Διευθυντής εκπαίδευσης & έρευνας ΝΝΑ, και ο Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Παϊβανάς ΠΝ, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΝ.

Παρόντες στην Ημερίδα ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κύριος Μιχαήλ Βλασταράκος, το Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Φώτης Πατσουράκος, ο Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Μπούτσης ΠΝ, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής ΝΝΑ, ο Πλοίαρχος Αριστείδης Διαμαντής ΠΝ, Διευθυντής εκπαίδευσης & έρευνας ΝΝΑ, και ο Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Παϊβανάς ΠΝ, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΝ.

Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

 

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Αρχιπλοίαρχος Α. Σπανός ΠΝ, τίμησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο και τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, και απένειμε τιμητική πλακέτα με τον θυρεό του Πολεμικού Ναυτικού στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για το μακροχρόνιο κοινωνικό της έργο και για τη στήριξη που συνεχίζει να προσφέρει στα καρκινοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που της κάνουν λέγοντας ότι  την συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η τιμητική αυτή διάκριση προέρχεται από το Ναυτικό Νοσοκομείο και ευρύτερα από τον χώρο του Ναυτικού. «Έναν χώρο, όπως είπε χαρακτηριστικά, με τον οποίο συνδεόμαστε, ο σύζυγός μου κι εγώ, με μακροχρόνιους άρρηκτους δεσμούς, από τότε που εκείνος ήταν νεαρός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα, βρίσκομαι εδώ ως Ελληνίδα, υπερήφανη για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Ναυτικό Νοσοκομείο και ολόκληρη η οικογένεια του Ναυτικού στη χώρα μας και που σήμερα στέλνει ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης και αγάπης στα παιδιά με καρκίνο...

Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Σας ευχαριστώ όλους για την σημαντική ενθάρρυνση που μας δίνετε στον δύσκολο αγώνα μας και που σήμερα συστρατεύεστε σε μια μάχη πολύ διαφορετική. Μια μάχη που χαρίζει ζωή και ακόμα μεγαλύτερη ελπίδα στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο που γεμίζει όλους τους Έλληνες με εθνική υπερηφάνεια και τους εμπνέει τις αξίες του εθελοντισμού, του ανθρωπισμού και της προσφοράς». Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κυρία Βαρδινογιάννη αφιέρωσε το βραβείο στους εργαζόμενους στο Ναυτικό Νοσοκομείο αλλά και στους γονείς που παλεύουν να σωθούν τα παιδιά τους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ