Δημοσίευμα ''βόμβα'' του Bloomberg: Δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι πλήρωσε με δραχμές στο Χίλτον

Μια περίεργη είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg καθώς αναφέρει ότι κατά την παραμονή στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες έκανε τις συναλλαγές του σε «Δραχμή- EQ».

Μεταξύ άλλων το πρακτορείο αναφέρει: «Απεικονίζει μία μετάβαση στο νέο νόμισμα στην οποία η τωρινή κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δουλεύουν πάνω από έξι μήνες για να το αποφύγουν»

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για την πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η Citigroup και η Visa αρνήθηκαν αν σχολιάσουν για την συγκεκριμένη πληρωμή, ενώ η εκπρόσωπος της Hilton Worldwide Holdings είπε ότι το ξενοδοχείο της Αθήνας έχει χρεώσει τον πελάτη σε ευρώ και όχι σε δραχμές.

Εάν η Ελλάδα αναγκαζόταν να επαναφέρει τη δραχμή η αξία της θα έπεφτε πιθανότατα γρήγορα σε σχέση με τα παγκόσμια νομίσματα, με δεδομένη την έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών και το αβέβαιο οικονομικό της μέλλον.

Σύμφωνα με το Bloomberg η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος συνήθως διαρκεί έξι μήνες, αλλά μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δύο χρόνια. To δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο δημοσιογράφος προσπάθησε να πάρει απαντήσεις, ωστόσο η κατάσταση χρέωσης του άλλαξε και μοιάζει με αυτή:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ