5 + 1 πόλεις με διαχρονική σημασία για την Παγκόσμια Ιστορία – Από την Αθήνα & την Ρώμη έως την Μέκκα

Η ιστορία, αλλά και το σήμερα, έχουν δείξει ότι κάποιες πόλεις έχουν αποτελέσει κέντρα του πολιτισμού και «μαγνήτες» της τέχνης και της κουλτούρας, αφήνοντας στον πλανήτη και την ανθρωπότητα γερή κληρονομιά. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Ιερουσαλήμ


Η πόλη αυτή του κεντρικού Ισραήλ έχει αποτελέσει μέρος προσκυνητών και λατρείας για Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους, από τη βιβλική εποχή. Η παλιά πόλη είναι γεμάτη με μερικά από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Όρους του Ναού που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ, του Τείχους των Δακρύων, του πιο ιερού μέρους του Ιουδαϊσμού και του Θόλου του Βράχου, μουσουλμανικό ιερό το οποίο βρίσκεται στο όρος του Ναού.
  
Μέκκα


Η πόλη αυτή της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί την ιερότερη πόλη των Μουσουλμάνων, καθώς είναι το μέρος που γεννήθηκε ο προφήτης των Μουσουλμάνων, ο Μωάμεθ. Σύμφωνα με την Ισλαμική πίστη οι πιστοί πρέπει να στρέφονται προς τη Μέκκα για να εκπληρώσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, ενώ όλα τα τζαμιά είναι προσανατολισμένα προς την Κάαμπα (ο ιερότερος τόπος του Ισλάμ) στη Μέκκα. Σήμερα, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια μουσουλμάνοι επισκέπτονται τη Μέκκα κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκατομμυρίων κατά το Hajj, το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα, που θεωρείται υποχρεωτικό θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων και πρέπει να εκτελεστεί τουλάχιστον μια φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους.
 
Ρώμη


Συνώνυμη της πιο διάσημης αυτοκρατορίας στην ιστορία, που διήρκησε για εκατοντάδες χρόνια και κυριάρχησε στον κόσμο της αρχαιότητας, η Ρώμη σήμερα κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στις πιο influential πόλεις. Αποτελεί, μάλιστα, το «σπίτι» του καθολικισμού και τη βάση του Πάπα, με εκατομμύρια πιστούς να την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ - Clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ