Όταν οι δήθεν δίαιτες των διασήμων είναι μούφα: Τι τρώει η Elle Macpherson & πως άντεξε μόνο με λάχανο ο Jake;

Άστραψε και βρόντηξε η Ένωση Βρετανών Διαιτολόγων με τις διαιτητικές συμβουλές και τα συμπληρώματα διατροφής που προτείνουν στο κοινό οι διασημότητες, όπως η Βαρόνη Mone ή το μοντέλο Elle Macpherson.

Πρώτος στόχος της Ένωσης ήταν η Βαρόνη Mone και τα χάπια που κυκλοφόρησε που υπόσχονται να  μειώσουν τους πόντους σας.

Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά θα πρέπει να συνδυαστούν με μείωση των καθημερινών θερμίδων που καταναλώνετε στις 1500. Όπως όμως υποστηρίζει ο διαιτολόγος Sian Porter, μια τόσο χαμηλή ημερήσια ποσότητα θερμίδων θα οδηγούσε έτσι κι αλλιώς στην μείωση των κιλών σας, ανεξάρτητα αν πάρετε ή όχι τα χάπια.

Ειρωνικά σχόλια δέχθηκε και η Elle Macpherson, η οποία διαφήμισε την προηγούμενη χρονιά το “Σούπερ Ελιξίριο”,  μια «νέα φυτική σκόνη που θα ενισχύσει την ομορφιά σας από μέσα προς τα έξω». Το σκεύασμα περιλαμβάνει 45 διαφορετικά συστατικά και μια τσουχτερή τιμή και υπόσχεται να σας γεμίσει βιταμίνες. Όπως επισημαίνουν οι διαιτολόγοι της Ένωσης, την ίδια ακριβώς δουλειά κάνουν και τα απλά φρούτα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κοντά στα 96 λίρες.


Επόμενος στόχος, ο τραγουδιστής των One Direction, Harry Style. Ο νεαρός τραγουδιστής είναι φαν της δίαιτας  Bulletproof. Ο εμπνευστής της συγκεκριμένης δίαιτας, Dave Asprey, υποστηρίζει πως μπορείτε να χάσετε βάρος ενώ καταναλώνετε άφθονα κορεσμένα λιπαρά, αφαιρώντας τα φρούτα από τη διατροφή σας και προσθέτοντας στον ειδικό καφέ που παράγει, αντί για γάλα ένα κομμάτι βουτύρου. Στην πραγματικότητα οι θερμίδες μόνο από τον καφέ φτάνουν στις 400.

Καταστροφική θεωρούν και την πρόταση του ηθοποιού Jake Gyllenhaal, που υποστήριξε πως για να χάσει κιλά ακολούθησε μια δίαιτα που απαιτούσε αποκλειστικά την κατανάλωση σαλάτας με λάχανο ενώ όλες τις υπόλοιπες στιγμές μάσαγε τσίχλα! Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, άλλωστε, η πείνα του ήταν τεράστια.


Από την άλλη, ο ηθοποιός Alec Baldwin δήλωσε πως κατάφερε να περιορίσει το βάρος του όταν απέκλεισε από το διαιτολόγιό του την ζάχαρη. Αν και τα μέλη της Ένωσης θεωρούν πως η μείωση της ζάχαρης στη διατροφή είναι ένα πολύ θετικό βήμα, προειδοποιούν πως υπερβολικές δίαιτες που υπόσχονται απαλλαγή από κάθε ίχνους ζάχαρη, που μπορεί να προέρχεται από φυσικές πηγές όπως τα φρούτα, μπορεί να αποβεί προβληματική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ