2235 εφόδους έχει κάνει η γαλλική αστυνομία, 232 συλλήψεις ενώ κατασχέθηκαν 334 όπλα

Στα ανατολικά του Παρισιού έκλεισε η αστυνομία η ένα ακόμη τζαμί, συλλαμβάνοντας τον ιδιοκτήτη για ένα περίστροφο που βρέθηκε εκεί, σε έφοδο την Τετάρτη.

Τις επιχειρήσεις που ξεκίνησε έπειτα από τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμόγαλλική αστυνομία. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει έφοδοι σε 2.235 σπίτια και κτίρια, έχουν τεθεί υπό κράτηση 232 άτομα, έχουν κατασχεθεί 334 όπλα, από τα οποία τα 34 περιγράφονται ως όπλα πολέμου.

«Μέσα σε 15 ημέρες έχουμε κατασχέσει το ένα τρίτο των όπλων πολέμου που συνήθως κατάσχουμε μέσα σε ένα χρόνο» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός.

Όπως ανακοίνωσε ο Καζνέβ, την προηγούμενη εβδομάδα είχε μπει λουκέτο σε δύο ακόμη τζαμιά. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία λαμβάνει τέτοιες δράσεις σχετικά με χώρους θρησκευτικής λατρείας, με την υποψία ότι εκεί γίνεται ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, όπως ανέφερε ο Καζνέβ. Αργότερα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, αποκάλυψε ότι έκλεισε ένα τέταρτο τζαμί, στη Νίκαια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ