Αποκλειστικό: Top Woman η freestyler Κατερίνα Καραλή: Με ψηλά τακούνια & σούπερ μίνι κάνει την μπάλα να μιλάει

Είναι μόλις 20 ετών και τα 3 τελευταία χρόνια ασχολείται με το, άγνωστο αλλά αναδυόμενο εδώ στην Ελλάδα άθλημα, Freestyle Football. 

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, η Κατερίνα Καραλή έλαβε μέρος στο 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Freestyle Football (Baller Jam) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο. Σε αυτό κατέκτησε την 1η θέση στο γυναικείο Battle, καθώς και την κατάταξη της στο Top 16 όπου συμμετείχαν παιδιά απ' όλη την Ελλάδα.

Η 20χρονη Κατερίνα ξεκίνησε να ασχολείται με το freestyle football το 2012, όταν είδε για πρώτη φορά ένα βίντεο στο YouTube του Soufiane Touzani, όπου εκτελούσε διάφορα κόλπα με τόσο εντυπωσιακό τρόπο. Το γεγονός πως είχε και έχει ιδιαίτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο, ήταν σίγουρα ένα ακόμα κίνητρο ώστε να ασχοληθεί με αυτό το ξεχωριστό άθλημα και να αναδείξει το ταλέντο της.

Το freestyle football συνδυάζει τον αθλητισμό με την τέχνη και αποτελεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής για νέα άτομα σε όλο τον κόσμο, καθώς και μια ευκαιρία καριέρας για κορυφαίους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα δεν δίνονται οι ευκαιρίες να κάνουν τα παιδιά με σωστό τρόπο αυτό που αγαπούν, επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη από αθλητικές επώνυμες εταιρείες ή διοργάνωση τουρνουά.

Όπως αναφέρει η Κατερίνα στο eirinika.gr: "Ο σωστός τρόπος προπόνησης του καθενός είναι οι αντοχές, που έχει και ορίζει, αλλά και η όρεξη του κάθε φορά. Εγώ ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μου συνεχίζω τις προπονήσεις μου, μιας και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη κάθε φορά. Επίσης ψάχνω συνεχώς τρόπους για να αναδείξω το άθλημα μας".

Γιατί αγαπάει η 20χρονη Κατερίνα το συγκεκριμένο άθλημα: "Επειδή είναι τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης και ελευθερίας. Και γενικότερα, όταν κάνεις κάτι το όποιο το αγαπάς και δεν το κάνεις με το ζόρι, θες να κάνεις τα πάντα για να φτάσεις στην κορυφή και να διαφέρεις από τους άλλους. Επίσης αν τα καταφέρω, θέλω στο μέλλον να ανοίξω μια σχολή Freestyle Ποδόσφαιρου και να διδάσκω σε παιδιά, καθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο εδώ στην Ελλάδα. Αντιθέτως στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές σχόλες".

Ο Ελληνικός Σύλλογος Freestyle Ποδοσφαίρου (HFFA) ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό να:

  • Αντιπροσωπεύει την Freestyle Football Federation στην Ελλάδα, 
  • Διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα, συναντήσεις και events, 
  • Προωθεί στα τοπικά ΜΜΕ το freestyle football εξηγώντας τα οφέλη ενασχόλησης με αυτό, 
  • Αυξάνει τη συμμετοχή στο άθλημα στην Ελλάδα και ενημερώνει την F3 με βίντεο, εικόνες και στατιστικά στοιχεία, 
  • Υποστηρίζει τους Έλληνες αθλητές του freestyle σε διεθνή πρωταθλήματα, 
  • Διδάσκει το άθλημα/τέχνη σε νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό. 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ