Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Προσοχή! Αυτές οι τροφές κάνουν το σώμα να μυρίζει άσχημα

Η κακοσμία του σώματος οφείλεται και στη διατροφή

Η μυρωδιά του σώματος καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως τα γονίδια, η γενικότερη κατάσταση της υγείας αλλά και οι συνήθειες ατομικής υγιεινής.

Το γνωρίζατε όμως ότι ρόλο παίζει και η διατροφή;

Ορισμένα συστατικά που λαμβάνουμε από τις τροφές ή οι ουσίες που παράγονται κατά τη διάσπαση των τροφών στο γαστρεντερικό μπορεί να κάνουν το σώμα να αποπνέει δυσάρεστες μυρωδιές.

Παρακάτω θα δείτε έξι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την κακοσμία του σώματος, σύμφωνα με όσα αναφέρει το onmed.gr

 Κόκκινο κρέας

01 Red Foods that Could Secretly Be Giving You Body Odor 520355056 Goskova Tatiana 760x506

Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Chemical Senses, το σώμα των αντρών που αποφεύγουν το κρέας και προτιμούν τη χορτοφαγική διατροφή απελευθερώνει πιο ευχάριστες μυρωδιές. Ο λόγος είναι ότι το κόκκινο κρέας είναι δύσπεπτο κι έτσι όταν διασπάται στον οργανισμό αφήνει πίσω διάφορα υπολείμματα, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται με τον ιδρώτα.

Ψάρι

03 Fish Foods that Could Secretly Be Giving You Body Odor 561323797 Nickola Che 760x506

Το ψάρι είναι εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό, κυρίως λόγω των Ω-3 λιπαρών που παρέχει, ωστόσο σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί κακοσμία του σώματος επειδή ο οργανισμός τους αδυνατεί να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη, μια ουσία που παράγεται όταν μεταβολίζεται το ψάρι.

Σταυρανθή λαχανικά

04 Cruciferous Foods that Could Secretly Be Giving You Body Odor 254431645 Yuliya Gontar 760x506

Στα σταυρανθή λαχανικά ανήκουν μεταξύ άλλων το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Τα λαχανικά της κατηγορίας αυτής περιέχουν θείο, μια χημική ουσία με άσχημη μυρωδιά. Όταν τα σταυρανθή λαχανικά μεταβολίζονται στον οργανισμό, το θείο απελευθερώνεται μέσω της αναπνοής ή του ιδρώτα, προκαλώντας κακοσμία.

 Σπαράγγια
05 Asparagus Foods that Could Secretly Be Giving You Body Odor 347859239 Suto Norbert Zsolt 760x506

Τα σπαράγγια φημίζονται για την άσχημη μυρωδιά που προσδίδουν στα ούρα, αντίστοιχη επίδραση έχουν όμως και στο δέρμα. Η κακοσμία οφείλεται στη διάσπαση μιας ουσίας του λαχανικού που ονομάζεται μερκαπτάνη, η οποία περιέχει θείο.

 Κάρι και κύμινο
06 Curry Foods that Could Secretly Be Giving You Body Odor 350856743 norikko 760x506

Τα δύο μπαχαρικά με την έντονη γεύση επηρεάζουν τη φυσική μυρωδιά του σώματος, καθώς παραμένουν στους πόρους του δέρματος για αρκετές ημέρες.

 Σκόρδο
08 Garlic Foods that Could Secretly Be Giving You Body Odor 477384904 DUSAN ZIDAR 760x506

Η άσχημη μυρωδιά που προσδίδει το σκόρδο τόσο στην αναπνοή όσο και στον ιδρώτα οφείλεται στην αλλισίνη, το ενεργό συστατικό του σκόρδου, το οποίο απελευθερώνεται όταν το κόβουμε ή το τρίβουμε. Μετά την κατανάλωσή του σκόρδου, η αλλισίνη διασπάται ταχύτατα στον οργανισμό, απελευθερώνοντας δύσοσμες ουσίες που περνούν στον ιδρώτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ