Conde Nast Traveller: Η Πελοπόννησος ανάμεσα στους 19 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές το 2019 (φώτο)

"Μια ήσυχη -χαλαρή γωνιά της Μεσογείου"

Ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οδηγός Conde Nast Traveller, επέλεξε τους 19 ωραιότερους προορισμούς για διακοπές το 2019. Από την Ταϊτή ως τη Ρουμανία και από την Ιταλία ως την Αίγυπτο. Ανάμεσα τους, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πελοπόννησος την οποία ο συντάκτης του άρθρου αποκαλεί  "Μια ήσυχη -χαλαρή γωνιά της Μεσογείου".

Σύμφωνα με το άρθρο, ενώ τα δημοφιλή στο εξωτερικό νησιά Σαντορίνη και Μύκονος παλεύουν με τον "υπερτουρισμό", η Πελοπόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός για "ψαγμένους" ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το 2010 η "άφιξη" του Costa Navarino, έδωσε προστιθέμενη αξία στην περιοχή ενώ αμέσως μετά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας άνοιξε για διεθνείς πτήσεις, πράγμα που γλύτωσε τους επισκέπτες από αρκετές ώρες οδήγησης από την Αθήνα και αύξησε τις αφίξεις στην περιοχή κατά 15%.

Το 2019 η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το λιμάνι της Πάτρας με την πόλη του Πύργου  στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα επαναλειτουργήσει  μετά από επτά χρόνια διακοπής. Το ταξίδι με τρένο είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε  αυτή την χαλαρή περιοχή, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων  υπήρξε ο νούμερο ένα  προορισμός για ευεξία και  και καλή φυσική κατάσταση, αφού εδώ ο Ιπποκράτης συνταγογραφεί θεραπευτικά μασάζ ελαιολάδου για τους αθλητές που αγωνίζονταν στην Ολυμπία, αναφέρει το άρθρο.

Η αρχαία Ολυμπία σύμφωνα με τον συντάκτη , είναι από τους must see προορισμούς στην Πελοπόννησο.  Το CNT υπογραμμίζει στο σημείο αυτό, πως τώρα οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου έφτασαν στο Costa Navarino τον Απρίλιο του 2019, για τον πρώτο αγώνα Iron Man της Ελλάδας, το κορυφαίο και δυσκολότερο τρίαθλο στον κόσμο, όπου μετά από μια βουτιά 1,9 χιλιομέτρων στο Ιόνιο Πέλαγος, οι αγωνιζόμενοι περπάτησαν  μέσα σε ελαιώνες πριν ξεκινήσουν έναν ημιμαραθώνιο παράλληλα με την παραλία Βοϊδοκοιλιά, ένα τέλειο ημικύκλιο λαμπερής άμμου!

Ένας ακόμα λόγος για να την επισκεφτείτε είναι τα πολλά χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας που θα βρείτε στην δυτική ακτή της. Εκεί η παραλία Κουρούτα μπορεί να μην είναι η πιο ήσυχη παραλία, αλλά σύντομα θα γίνει η πιο χαρούμενη παραλία.

Τον Μάιο, το ξενοδοχείο Dexamenes ανοίγει σε ένα παλιό εργοστάσιο κρασιών στην προκυμαία, μετά την αρχιτεκτονική παρέμβαση του K-Studio.Τα παρακείμενα κτίρια μετατρέπονται σε ταβέρνα, παντοπωλείο που πωλεί τοπικά προϊόντα και ένα ιστορικό δωμάτιο που θα συνδέει τους επισκέπτες με την τοπική κουλτούρα της οινοποιίας.

Η Πελοπόννησος έχει περισσότερα οινοποιεία και ποικιλίες σταφυλιών από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ελλάδα. Είναι μια παράδοση που μπορείτε να δοκιμάσετε στην Eumelia, ένα αγρόκτημα ανάμεσα σε 50 στρέμματα βιολογικών ελαιώνων και αμπελώνων και στο Zz Kyllini LA, ένα νέο κτήμα στην Κυλλήνη που παράγει το δικό του κρασί, μέλι και αλεύρι Ζέα.

 Το Euphoria Retreat, ο πρώτος spa προορισμός της Ελλάδας, με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική, δεν είναι μόνο για πνευματική αφύπνιση και χαλάρωση. Τα ενεργά καταφύγια περιλαμβάνουν την "Spartan περιπέτεια στη φύση", με αναρρίχηση, ράφτινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 Υπάρχει περισσότερη δράση εκτός δικτύου στο Villa Vager Mani, από πεζοπορία και τοξοβολία μέχρι καγιάκ και καταδύσεις. Αυτός ο οικογενειακά διοικούμενος ξενώνας διαθέτει τέσσερις σουίτες σε ένα οχυρωμένο αρχοντικό του 1858. Απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το χωριό Καρδαμύλη, όπου το πιο επιθυμητό ακίνητο στην Πελοπόννησο θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση για τρεις μήνες του έτους από το 2020.

Το πετρόκτιστο αυτό σπίτι, που βρίσκεται πάνω από έναν ιδιωτικό όρμο, χτίστηκε από τον συγγραφέα ταξιδιών Πάτρικ Λη Φέρμορ στη δεκαετία του 1960, όπου έγραψε, κολύμπησε και διασκεύασε ποιητές και ζωγράφους μέχρι το θάνατό του σε ηλικία 96 ετών, καταλήγει το τόσο επαινετικό για την Πελοπόννησο άρθρο του Condé Nast Traveler.

Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τους 19 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές έχει ως εξής

1 Η Τούρκικη Ριβιέρα 

2 Αίγυπτος

3 Πελοπόννησος Ελλάδα

4 Ματέρα - Ιταλία

5 Περθ- Αυστραλία

6. The Scottish Highlands- Σκωτία

7. Αγ. Βαρθολομαίος - Καραϊβική

 

8 Αρλ- Γαλλία

9. Γουαδαλούπη- Μεξικό

10. Νέα Ορλεάνη

11. Ταϊτή

12. Μοζαμβίκη

13. Ναμίμπια

14. Τσενγκτού - Κίνα

15. Τρανσυλβανία- Ρουμανία

16. Παταγονία

17. Βομβάη

18. Σιγκαπούρη

19. Τασμανία - Αυστραλία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ