Δυστύχημα - Κόμπι Μπράιαντ: 9 νεκροί από την συντριβή του ελικοπτέρου - Ο αστέρας του NBA σκοτώθηκε μαζί με την 13χρονη κόρη του   

Εννέα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από το δυστύχημα που συγκλόνισε τον πλανήτη εχθές το βράδυ, όταν έγινε γνωστό, ότι το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράϊαντ συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας, στην Νότια Καλιφόρνια.

«Δεν υπάρχει επιζών. Υπάρχουν εννέα νεκροί, ο πιλότος και ακόμη οκτώ άτομα», δήλωσε συντετριμμένος ο σερίφης της περιοχής, Αλεξ Βιλανουέβα.

Σύμφωνα με το abc, το δυστύχημα οφείλεται στην έντονη ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι, δήλωσαν ότι οι πυροσβέστες έλαβαν κλήση λίγο πριν τις 21:37 (ώρα Ελλάδας) για το δυστύχημα, που προκάλεσε πυρκαγιά σε ένα λόφο.

Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», που επικαλούνται αστυνομική πηγή, η έλλειψη ορατότητας ήταν τέτοια, που η αστυνομία του Λος Άντζελες είχε αφήσει τα δικά της ελικόπτερα στο έδαφος μέχρι το απόγευμα, οπότε και καθάρισε ο ουρανός.

Photo: USA Today Sports: Jayne Kamin-Oncea

Από το Orange Coast College, ένα Πανεπιστήμιο στην Orange County, δήλωσε ότι ο 56χρονος προπονητής του μπέιζμπολ, Τζον Αλτομπέλι ήταν στο ελικόπτερο. Το CNN ανέφερε ότι η γυναίκα του, Κέρι και μία από τις δύο κόρες τους, η Αλίσα, επέβαιναν επίσης στο αεροσκάφος.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, τα άλλα θύματα είναι μία έφηβη και ένας συγγενής της. Φημολογείται πως πρόκειται για την προπονήτρια μπάσκετ και συνεργάτη του Κόμπι, Κριστίνα Μάουζερ.

Τα ονόματα των θυμάτων δεν θα αποκαλυφθούν από τις Αρχές έως ότου αναγνωρισθούν επισήμως, όπως δήλωσε ο Βιλανουέβα.

Η NTSB, αμερικανική υπηρεσία υπεύθυνη για την ασφάλεια των μεταφορών, ανακοίνωσε ότι έχει αποστείλει ομάδα 18 ατόμων στην Καλιφόρνια για να συμμετάσχει στη διερεύνηση του ατυχήματος, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Photo: AP

«Θα εξετάσουμε τα αρχεία συντήρησης για το ελικόπτερο και θα εξετάσουμε τα αρχεία του ιδιοκτήτη και του χειριστή του ελικοπτέρου, όπως και πολλά άλλα πράγματα», είπε η υπεύθυνη της εταιρείας, Τζένιφερ Χόμεντι. Σύμφωνα με την οποία, το αεροσκάφος ήταν ένα Sikorsky S-76B του οποίου το μαύρο κουτί θα πρέπει να εξετασθεί από τους ερευνητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το flightradar24.com, μία ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο John Wayne στη Santa Ana στις 21:06 ώρα Ελλάδας. Είχε βορειοδυτική πορεία, προφανώς προς την Αθλητική Ακαδημία Mamba στο Newbury Park -περίπου 137 χιλιόμετρα μακριά- όπου 13χρονη νεκρή κόρη του Κόμπι, Τζιάνα, θα συμμετείχε σε έναν αγώνα μπάσκετ.

Photo: AP

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Κόμπι

Ο κόσμος του αθλητισμού και του θεάματος βυθίστηκε στο πένθος χθες Κυριακή εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, αληθινού παγκόσμιου σταρ του μπάσκετ, που άφησε άναυδους από τους πλούσιους και διάσημους που πήγαιναν στο γήπεδο για να τον θαυμάσουν μέχρι τον νυν και πρώην προέδρους των ΗΠΑ, μέλη του Basketball Hall of Fame και τους αναρίθμητους θαυμαστές του, πολλοί από τους οποίους συνέρρευσαν έξω από την έδρα των Lakers του Λος Άντζελες με δάκρυα στα μάτια για να θρηνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που αποκαλούσαν «Mamba».

Photo - Los Angeles Sheriff's Department

 

Υπό το σοκ της απώλειας του Μπράιαντ τα ματς του ΝΒΑ

Υπό το σοκ της απώλειας του Κόμπι Μπράιαντ διεξήχθησαν οι αγώνες του ΝΒΑ τα ξημερώματα. Αρκετοί ήταν οι αθλητές που δυσανασχέτησαν με την απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί κανονικά το πρόγραμμα ενώ ο προπονητής του Φοίνιξ, Μόντι Ουίλιαμς υποστήριξε πως το ΝΒΑ έπρεπε να κατεβάσει ρολλά στη μνήμη του «Black Mamba». 

Ακούγεται πάντως πως ο Κομισάριος της λίγκας, Ανταμ Σίλβερ μίλησε με ανθρώπους κοντά στον Κόμπι Μπράιαντ οι οποίοι θεώρησαν πως ο ίδιος ο Κόμπι θα ήθελε να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα και να μην υπάρξει διακοπή, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Photo: Anthony Plascencia, Ventura (Calif.) 

 

Από εκεί και πέρα σε όλα τα γήπεδα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ οι ομάδες έκαναν εναλλάξ παραβάσεις 24 δευτερολέπτων στην αρχή του αγώνα τιμώντας έτσι τον αριθμό 24, που φορούσε στη φανέλα του ο Κόμπι.

Το Ντάλας αποσύρει το No 24 προς τιμήν του Κόμπι

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, αποφάσισε να αποσύρει η ομάδα του την φανέλα με τον αριθμό 24 προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το Χόλιγουντ λέει αντίο στον Κόμπι: Αν Χάθαγουεϊ, Μισέλ Φάιφερ, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς,  Χίλαρι Σουάνκ, Ντάγκλας - Φώτο 

Συγκίνηση - Τσιτσιπάς, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Donald Trump: Αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ

Τζίτζι Χαντίντ - Ναόμι Κάμπελ, και ο κόσμος της μόδας λέει αντίο στον Κόμπι Μπράιαντ & την κορούλα του - Φώτο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ