Σπύρος Σούλης: Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας απορρυπαντικό ρούχων για μωρά

Φτιάξτε εύκολα απορρυπαντικό ρούχων για μωρά

Τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και γι'αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε ειδικό απορρυπαντικό για να πλένετε τα ρούχα τους. Εμείς σας έχουμε μια εύκολη και οικονομική συνταγή για να φτιάξετε απορρυπαντικό ρούχων για τα μωράκια σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το απορρυπαντικό θα χρειαστείτε 3 φλ. σκόνης βόρακα, 3 φλ. σόδα πλύσεως και 1 σαπούνι Μασσαλίας.

Μπορείτε να βρείτε τη σκόνη βόρακα σε μπαχαροπωλεία και φαρμακεία, ενώ θα βρείτε τη σόδα πλύσεως σε καταστήματα με καθαριστικά είδη σπιτιού. Ο βόρακας και η σόδα είναι δύο υλικά που χρησιμοποιούνται πολύ στην παρασκευή διαφόρων απορρυπαντικών.

 

Ανακατέψτε τον βόρακα και τη σόδα μαζί σε μια λεκάνη και τρίψτε το σαπούνι με τον τρίφτη τυριού ή βάζοντάς το σε κομματάκια στο μπλέντερ. Προσθέστε το τριμμένο σαπούνι στο μείγμα βόρακα-σόδας και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το απορρυπαντικό που μόλις φτιάξατε σε ένα άδειο δοχείο και χρησιμοποιήστε 1/3 φλ. σε κάθε πλύση.

Tip Αν το μωράκι σας έχει εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα μπορείτε να φτιάξετε μια παρόμοια συνταγή στην οποία δεν θα προσθέσετε βόρακα. Ανακατέψτε 6 φλ. σόδας πλύσεως με 3 σαπούνια Μασσαλίας και χρησιμοποιήστε 1-2 κ.σ. σε κάθε πλύση, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

 

 

Έξτρα tip Αντί για σαπούνι Μασσαλίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε σαπούνι με έλαιο καρύδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ