Πέθανε στα 103 η ‘’Σοφία Βέπμπο’’ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Η μυθιστορηματική ζωή της Βέρα Λιν (φωτό & βίντεο)

Η Βέρα Μάργκαρετ Λυν, με πραγματικό επώνυμο Γουέλτς (Vera Margaret Lynn) γεννήθηκε το 1917 και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών... 

 

Η Vera Lynn, η εμβληματική Βρετανίδα τραγουδίστρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το δημοφιλές τραγούδι της οποίας «We'll meet again» ακούστηκε και πάλι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πέθανε σε ηλικία 103 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP our Dame Vera Lynn 103 ? Best known for WW2 tune We’ll Meet Again sung with complete heart, faith and hope. Who knew this would become an anthem and who knew it would mean so much to so many families and friends right now June 2020. Some of us still waiting patiently to be reunited and feel the warmth of those we’ve missed in passed months ? . . #veralynn #nationaltreasure #ww2 #40s #2020 #wellmeetagain #song #worldwide #pandemic #love #faith #hope #family #friends #seeyousoon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Big Swap | Events (@thebigswapevents) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A true icon of British spirit, a very sad day ,RIP Vera #veralynn #ww2 #stiffupalip #forcessweetheart #rip

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha Records (@alpharecordings) στις

Τον Μάρτιο, λίγο πριν από τα 103α γενέθλιά της εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, η Vera Lynn προέτρεψε τον βρετανικό πληθυσμό να αναζητήσει «την ίδια πνοή που είχε διαπεράσει την Βρετανία στον πόλεμο».

Η βασίλισσα Ελισάβετ δανείστηκε τον τίτλο του τραγουδιού της που εμψύχωσε τα βρετανικά στρατεύματα στο μήνυμά της προς τον βρετανικό λαό στις 5 Απριλίου για να εμφυσήσει την ελπίδα στους Βρετανούς που ζούσαν τα μέτρα του εγκλεισμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R.I.P to the lovely vera lynn aged 103. ♡ #veralynn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alamode Vintage (@alamodevintage) στις

«Θα έρθουν καλύτερες μέρες: θα ξαναβρούμε τους φίλους μας, θα ξαναβρούμε τις οικογένειές μας, θα ξαναβρεθούμε», δήλωσε τότε η βασίλισσα.

Οι Βρετανοί κλήθηκαν να τραγουδήσουν το κομμάτι τις Vera Lynn στην 75η επέτειο της παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας στις 8 Μαΐου 1945.

Με την ευκαιρία αυτή, το άλμπουμ «Vera Lynn 100» εκτοξεύθηκε στην 30ή θέση των βρετανικών τσαρτς, κάνοντας την «Dame Vera» την πιο ηλικιωμένη καλλιτέχνη που έχει πάρει θέση στο top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Very sad to hear that the wonderful and irreplaceable Dame Vera Lynn has passed away #DameVeraLynn #VeraLynn #RIP #RestInPeace

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise (@thatcherite13) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#veralynn has died. #sadnews #death #singer #legend #worldwar2 #history #music #britain #icon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr Stanley Todd Swift (@drtoddswift) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We'll meet again I don't know where I don't when #restinpeace #veralynn #beautiful #star

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael Mannion (@m.j.mannion) στις

Γεννημένη στις 20 Μαρτίου 1917, η Vera Lynn ήταν επίσης γνωστή από τα τραγούδια «The White Cliffs of Dover», «There'll Always Be An England» και «If Only I Had Wings», με τα οποία εμψύχωνε τους Βρετανούς κατά την διάρκεια του Blitz, του ναζιστικού βομβαρδισμού.

Ονομάσθηκε «αρραβωνιαστικιά των ενόπλων δυνάμεων», παρέμεινε σε όλη της την ζωή στήριγμα των στρατιωτών, για τους οποίους τραγούδησε σε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Ινδία, συχνά με κίνδυνο της ζωής της αναφέρει το ΑΠΕ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP Vera Lynn :( #veralynn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pawel K (Fu) (@fufufuuuuuuuuuuu) στις

Τον Μάιο, η Vera Lynn κάλεσε το έθνος «να θυμηθεί εκείνα τα θαρραλέα αγόρια και ό,τι θυσίασαν για μας».

«Αφησαν τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους για να πολεμήσουν για την ελευθερία μας και πολλοί έχασαν την ζωή τους προσπαθώντας να προστατεύσουν εμάς και τις ελευθερίες μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ