Διακοσμήστε τη βεράντα σας ακόμα κι αν είναι μικρή - Ο Σπύρος Σούλης μας δίνει τις σωστές συμβουλές!

Δείτε υπέροχες ιδέες... 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της βεράντας και όλοι καταφεύγουμε σ’ αυτήν ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες αναζητώντας μια όαση δροσιάς.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που η βεράντα μας είναι μικρή και δεν προσφέρεται για πολυκοσμία και ολονύκτιες συζητήσεις;

Εμείς σας παρουσιάζουμε 5 κόλπα έτσι ώστε να κάνετε τη βεράντα σας ξεχωρίζει ακόμα και αν είναι μικρή.

Δημιουργείστε ζώνες Ένα διακοσμητικό κόλπο είναι αυτό του να δημιουργήσετε ζώνες έτσι ώστε να δώσετε την εντύπωση ότι έχετε μεγάλη βεράντα. Οι ζώνες έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του χώρου καθώς μπορεί ένα σημείο της να γίνει καθιστικό με μικρό καναπεδάκι και σκαμπό ενώ σε κάποιο άλλο να τοποθετήσετε τραπεζάκι με καρέκλες. Τα έπιπλα θα πρέπει φυσικά να είναι μικρότερης κλίμακας έτσι ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος.

Δημιουργείστε διακοσμητικές ζώνες για να κάνετε τη βεράντα σας μεγαλύτερη.

Επενδύστε σε πολυμορφικά έπιπλα  Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος είναι καλό να δίνετε έμφαση, σε μικρά και λειτουργικά αντικείμενα που μπορούν εύκολα να «κουμπώσουν» μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ένα σκαμπό μπορεί να λειτουργήσει ως τραπεζάκι για τον πρωινό σας καφέ ενώ με την αρχική του ιδιότητα για να κάτσει ο φιλοξενούμενός σας. Ένα ακόμα μικρό μυστικό λέει να μην χρησιμοποιείτε τις κλασικές πολυθρόνες μα τα μπράτσα αλλά τις πτυσσόμενες που εύκολα διπλώνουν και δεν κλείνουν τον χώρο.

Η σωστή επιλογή των επίπλων θα αναδείξει καλύτερα τη βεράντα σας.

Κρεμάστε τα φυτά σας Ο διακοσμητικός κανόνας θέλει όταν η βεράντες είναι μικρές τα φυτά να κρεμιούνται. Όταν οι γλάστρες κρέμονται και τα φυτά αναδεικνύονται και ο χώρος αξιοποιείται καλύτερα. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να έχετε χώρο στη βεράντα σας για μερικές γλάστρες ωστόσο είναι καλό να πειραματιστείτε με το μέγεθός τους πριν τις τοποθετήσετε. Τέλος όταν έχετε φυτά περιμετρικά της βεράντας σας και με διαφορετικές ποικιλίες δίνεται η αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου εξαιτίας τις πολυμορφίας που επικρατεί.

Με τα φυτά στον τοίχο θα κερδίσετε περισσότερο χώρο από τη βεράντα σας.

Μην ξεχνάτε το φωτισμό Σε καμιά περίπτωση δεν θέλετε να αφήσετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τους καλεσμένους σας στο σκοτάδι γι’ αυτό επιλέξτε μια επιτραπέζια λάμπα για να φωτίσετε τη βεράντα σας. Ακόμα και σε μια μικρή βεράντα ένα μικρό φωτιστικό για το τραπέζι δημιουργεί ατμόσφαιρα και κάνει το χώρο ξεκούραστο και άνετο. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα τις επιτραπέζιας λάμπας μπορείτε να βάλετε φώτα περιμετρικά του κήπου δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για τα καλοκαιρινά σας βράδια αναφέρει το spirossoulis.

Ο περιφερειακός φωτισμός είναι και ο ιδανικότερος αν θέλετε έστω και ουτοπικά να μεγαλώσετε τη βεράντα σας

Βάλτε αξεσουάρ Κάντε πιο προσωπικό το χώρο της βεράντας σας βάζοντας χρωματικές διακοσμητικές πινελιές ή ακόμα προσθέτοντας ένα χαλί κάνοντας τον χώρο να μοιάζει ως ακόμα ένα δωμάτιο του σπιτιού σας. Μια άνετη καλοκαιρινή λύση είναι να βάλετε μαξιλάρια σε διάφορες αποχρώσεις σχετικές με αυτές της υπόλοιπης βεράντας σας.

Τα μαξιλάρια αλλά και η χρωματιστή καρέκλα δίνουν μια πιο αισιόδοξη νότα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ