Επίθεση με τσεκούρι: Έχασε το μάτι της μια εκ των τραυματιών - Δύο υπάλληλοι παλεύουν για τη ζωή τους (βίντεο)

Το προφίλ του δράστη... 

Στο νοσοκομείο “ Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται οι τρεις σοβαρότερα τραυματίες της επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης, υπάλληλοι όλοι της υπηρεσίας, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το “ Μαμάτσειο” Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, σε εξέλιξη είναι το χειρουργείο του 56χρονου, ο οποίος φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους.

Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρ

"Πρώτη φορά βλέπω να γίνεται αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ηταν να το ζήσω κι αυτό στα 65 μου χρόνια" , δήλωσε συγκλονισμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

 

 

"Είναι βαρύτατα δύο ασθενείς, φέρουν βαρύτατες κρανιοκεγκεφαλικές κακώσεις. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τη ζωή. Είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες, όλη νύχτα, με νευροχειρουργική παρέμβαση για τον 56χρονο. Δυστυχώς κι η άλλη γυναίκα έχει βλάβες στον εγκέφαλο. Είναι σε εξέλιξη οι βλάβες, το παρακολουθούμε. Η 67χρονη γυναίκα έχει χάσει το ένα μάτι της και φέρει πολλά κατάγματα στο κρανίο. Εχει διαφύγει τον κίνδυνο. Για τους άλλους δύο δίνουμε αγώνα να περιορίσουμε τις βλάβες στον εγκέφαλο.

Είναι βαρύτατες οι κακώσεις, παλεύουμε να γλιτώσουμε ζωές και να αποφύγουμε αναπηρίες. Οι δύο είναι διασωληνωμένοι και δίνουμε μάχη να αποτρέψουμε τις δευτερογενείς βλάβες στον εγκέφαλο", πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Καπραβέλος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Η τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. "Ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει", λέει οι μάρτυρες της φρικιαστικής επίθεσης.

Aυτός είναι ο δράστης της επίθεσης

Σύμφωνα με το Kozanimedia, οι αστυνομικοί μόλις συνέλαβαν τον 45χρονο, μετά την αιματηρή επίθεση στην εφορία που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων (οι δύο σοβαρά), τον οδήγησαν στο αυτοκίνητό του προκειμένου να το ερευνήσουν.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κοζάνης με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ο 45χρονος με καταγωγή από την περιοχή του Άσκιου Κοζάνης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων στο kozanilife.gr, φαίνεται να έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με περιστατικά εντάσεως στην εφορία Κοζάνης

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ Κοζάνης που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στη ΔΟΥ Κοζάνης, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ