Η Μαρία Μαραγιάννη εξηγεί στο eirinika: Είναι το pilates ανδρική υπόθεση;

Το Pilates μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν συνδεδεμένο (λανθασμένα βέβαια) με τις γυναίκες, τονίζει η πιστοποιημένη καθηγήτρια pilates Μαρία Μαραγιάννη.

Η μέθοδος εκγύμνασης Pilates δημιουργήθηκε το 1912 από τον ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates. Όπως ο ίδιος υποστήριζε, το Pilates δεν είναι μόνο μια σειρά ασκήσεων, αλλά τρόπος ζωής. Σαν παιδί ήταν ασθενικός και από τα 14 χρόνια του άρχισε να μελετάει ανατομία.

Δημιούργησε, λοιπόν, αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο εκγύμνασης με σκοπό, όχι μόνο την άθληση, αλλά και την προαγωγή της καλής υγείας. Συνεπώς το Pilates ασχολείται καθολικά με το ανθρώπινο σώμα.

Είναι όμως το Pilates και για άνδρες;

Στις μέρες μας που η καθημερινότητα είναι γεμάτη άγχος και στρες οποιαδήποτε ευκαιρία για ενασχόληση με τον εαυτό μας δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη.

Το Pilates μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν συνδεδεμένο (λανθασμένα βέβαια) με τις γυναίκες, τονίζει η πιστοποιημένη καθηγήτρια pilates Μαρία Μαραγιάννη.

Ολοένα, όμως και περισσότεροι άνδρες αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να βελτιώσουν την υγεία τους, αλλά και να ασχοληθούν περισσότερο με την εμφάνιση τους. Όσοι δοκιμάζουν να πετύχουν αυτή την αλλαγή μέσω του Pilates, το ακολουθούν ανεπιφύλακτα με το που δουν τα πρώτα αποτελέσματα. Το Pilates, λοιπόν, είναι κατάλληλο για τους άνδρες, γιατί προωθεί την ανάπτυξη όλων των μυών, ξεκινώντας από το κέντρο του σώματος και δίνοντας ώθηση προς τα άκρα.

Με τον τρόπο αυτό προσφέρει ευλυγισία και βοηθά στην ισορροπία και την ενδυνάμωση του κορμού. Αντίθετα, με τρόπους άσκησης που προκαλούν υπερτροφία των μυών κάνοντας το ανδρικό σώμα να μοιάζει υπερβολικό, ο τρόπος που το pilates δουλεύει τους μύες προκαλεί ουσιαστική ενδυνάμωση η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει ορατά αποτελέσματα χωρίς υπερβολές.

Εκτός όμως από την εκγύμναση του σώματος προωθεί και την συγκέντρωση, καθώς για την σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, πρέπει να συνδυάζεται τόσο ο έλεγχος του μυαλού, όσο και του σώματος. Δεν θα πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε ότι καθώς το pilates βελτιώνει την φυσική κατάσταση του ασκούμενου μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις του και σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα ακολουθεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελεί μία από τις αγαπημένες μεθόδους πολλών αθλητών.

Εκτός, όμως, από αθλητές είναι και πολλοί οι ηθοποιοί που επιλέγουν το Pilates, καθώς προωθεί την εκγύμναση του σώματος μέσω της απόλυτης κυριαρχίας του μυαλού. Άλλωστε το Pilates στοχεύει στο να αποκτήσει κανείς τον απόλυτο έλεγχο του σώματος του με τη χρήση του μυαλού, αλλά και τη ρύθμιση της σωστής αναπνοής.

Η σωστή αναπνοή συγκεκριμένα βοηθά ιδιαίτερα τόσο τους ηθοποιούς όσο και τους τραγουδιστές στην άσκηση του επαγγέλματός τους.

Facebook: Maria Maragianni

Instagram: @maria_maragianni

Μαρία Μαραγιάννη

Σιβιτανίδου 6 (1ος όροφος)

17676, Καλλιθέα

τηλ. 2160703063

e-mail: healing.flow.pilates@gmail.com

fb: Healing Flow Studio 

Instagram: @healing_flow_studio

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ