Το ICC Women Hellas ανακοινώνει το Female Founders Startups Cluster - Πώς θα στηρίξουμε & θα αναδείξουμε καινοτόμες startups με ιδρυτικά μέλη γυναίκες επιχειρηματίες

 Πρόταση στον τομέα της γυναικείας νεοφυούς επιχειρηματικότητας

 

Το ICC Women Hellas, η πρωτοβουλία στήριξης και ενδυνάμωσης του Ελληνικού παραρτήματος του International Chamber of Commerce (ICC) ανταποκρινόμενο στην περιορισμένη παρουσία της Ελληνίδας στην καινοτόμο νεοφυή επιχειρηματικότητα (startups), προχώρησε στην ίδρυση του Female Founders ’Startups Cluster.

Σκοπός του Cluster είναι  η ανάδειξη των Ελληνικών Startups με ιδρυτικά μέλη γυναίκες επιχειρηματίες, διαμορφώνοντας παράλληλα το πρώτο οικοσύστημα στην Ελλάδα από female business angels.

Με γνώμονα τη διεθνή εμπειρία, τη στήριξη των μελών του ICC Women Hellas, το ευρύτατο Ελληνικό και διεθνές δικτύο Venture Capitalists και angel investors, αλλά και το πρόσφορο έδaφος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό καινοτόμο επιχειρηματικό γίγνεσθαι το Female Founders’Startups Cluster έχει ετοιμάσει τις πρώτες του δράσεις για το 2021, μεταξύ των οποίων ο πρώτος διαγωνισμός νεοφυούς επιχειρηματικότητας με ιδρυτικά μέλη γυναίκες, Female Founders’ Startups Competition. 

Για το Female Founders’Startups Cluster το όραμα είναι ένα: more startups, more women, more growth!!

Η πρόταση του ICC Women Hellas στον τομέα της γυναικείας νεοφυούς επιχειρηματικότητας:
Female Founders Startups Cluster

Οι συνέπειες της πρωτοφανούς πανδημίας που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα και η προσπάθεια να μετριαστεί μία αναπόφευκτη παγκόσμια ύφεση φέρνει στην επιφάνεια τον αποφασιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η συνεισφορά της γυναίκας στην παγκόσμια ανάπτυξη.   

Η γυναίκα  ελέγχει μέσα από τoυς πολύπλευρους ρόλους της και τις δραστηριότητες της μία αγορά που ξεπερνά τα $24 τρις. Επιπλέον και σύμφωνα με έκθεση της European Investment Bank, η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη, με τα οφέλη να εστιάζονται σε 10.5 εκατ. περισσότερες θέσεις εργασίας μέχρι το 2050 και σε επιπρόσθετη ώθηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας από €1.95 δις έως €3.15 δις.

Η στήριξη δε της γυναίκας επιχειρηματία όταν συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος (founder) σε νεοφυείς εταιρείες, συμβάλλει σύμφωνα με μελέτη της Boston Consulting Group,  σε επιχειρηματικά σχήματα που είναι παραγωγικά, γρήγορα αναπτυσσόμενα, καινοτόμα αλλά και με έμφαση σε κλάδους ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο, όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η υγεία και οι φυσικές επιστήμες.

Το ICC Women Hellas, η πρωτοβουλία στήριξης και ενδυνάμωσης του Ελληνικού παραρτήματος του International Chamber of Commerce με πρόεδρο την Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου (ICC https://www.iccwbo.gr/en/), διακρίνοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης της γυναίκας που επικεντρώνεται στη νεοφυή επιχειρηματικότητα προχώρησε στην ίδρυση του Female Founders Startups Cluster.

Σκοπός του συγκεκριμένου Cluster είναι  η ανάδειξη των Ελληνικών Startups με ιδρυτικά μέλη γυναίκες επιχειρηματίες, μέσα από τη στήριξη των μελών του και του ευρύτατου Ελληνικού και διεθνούς δικτύου του  ICC Women Hellas, αλλά και των συνεργειών των επιμέρους Clusters που διαθέτει.

Επικεφαλής του Female Founders Startups Cluster είναι
   • η Μαρία Χαλά, με εμπειρία στο private equity και στο angel investment.

Επιπλέον όμως, συμβάλλουν με την εκτεταμένη τους επαγγελματική δραστηριότητα,
   • η Ειρήνη Βενιάμη από τον κλάδο της ναυτιλίας,

   • η Μαριλένα Κουτσούκου-Καλλιτσάντση από τον κλάδο της τέχνης,

   • η Ειρήνη Νικολοπούλου υπεύθυνη επικοινωνίας του ICCWH &

   • η Νιόβη Χριστοπούλου  στη Νέα Υόρκη, νομικός με εξειδίκευση στο venture capital.   

Ambassador του Female Founders Startups Cluster είναι  
    • η Zήνα Μαυροειδή, CEO της e-Fresh.gr

Το Female Founders Startups Cluster στοχεύει για το 2021 μια σειρά από δραστηριότητες, που σκοπό έχουν να αναδείξουν την επιχειρηματική δράση της Ελληνίδας startupper και να προβάλουν το business proposal της στην εγχώρια και διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Και φυσικά, ο στόχος του Cluster είναι ένας: more women, more startups, more growth!

Tο ICC διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο σε πάνω από 100 χώρες
και 90 θεσμικά ισχυρές Εθνικές Επιτροπές, που μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά στη διεθνή δικτύωση και στην εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Info

ICC Women Hellas 

Κάνιγγος 27
GR-106 27  Αθήνα
Τ. +30 210 3810879
F. +30 210 3831189

e-mail: iccgr@otenet.gr

ICC Women Hellas web site: .www.iccwbo.gr

ICC Women Hellas Instagram: www.instagram.com/iccwomenhellas

ICC Women Hellas Facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ