Η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας με την κορούλα της: Η ερώτηση της μικρής για την Ημέρα της Γυναίκας και η απάντηση της μαμάς (φωτό)

 “Τι είδους μέρα είναι αυτή;” 

Μια τρυφερή φωτογραφία στην οποία βλέπουμε την πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας μαζί με την κορούλα της ανέβηκε στην σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Η Ζοζεφίν είναι η μικρότερη κόρη της Μαίρης και του διαδόχου του θρόνου της Δανίας πρίγκιπα Φρειδερίκου.

Να πούμε ότι το ζευγάρι έχει δυο γιους και δυο κόρες: τον Πρίγκιπα Χριστιανό (2005-), την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα (2007-), τον Πρίγκιπα Βικέντιο(2011-) και την Πριγκίπισσα Ζοζεφίν (2011-).

Τώρα στο τρυφερό στιγμιότυπο που δημοσιεύτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) η μικρούλα φορώντας ένα ροζ μπλουζάκι κάθεται στην αγκαλιά της κομψής μαμάς της.

Μάλιστα στην ανάρτηση η πριγκίπισσα αναφέρει ότι το 10χρονο κορίτσι την ρώτησε τι γιορτάζουμε στις 8 Μαρτίου.

«Σήμερα στο πρωινό η κόρη μου είδε σε κάποιο πρωτοσέλιδο ότι είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με ρώτησε “τι είδους μέρα είναι αυτή;” Πήρα λίγο χρόνο και της απάντησα ότι είναι η ημέρα και για να πιστέψει και να εμπιστευτεί ότι μπορεί να κάνει και να γίνει ότι ονειρεύεται χωρίς κανένας να την εμποδίσει… απλά επειδή είναι κορίτσι.

Δεν με ρώτησε κάτι άλλο. Μάλλον η απάντηση δεν ήταν έκπληξη για εκείνη. Ίσως είναι κάτι που θεωρεί δεδομένο, όμως δεν είναι για πολλά κορίτσια στον κόσμο και η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει άλλη σημασία, ανάλογα με το που βρίσκεσαι στον κόσμο.

Αλλά όπου και να ζεις αυτή η μέρα έχει μεγάλη σημασία καθώς μιλάμε για το που έχουμε φτάσει, αλλά και για το που θέλουμε να πάμε» γράφει μεταξύ άλλων στο ποστ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ