Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ - «Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα» - Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου (βίντεο)

Τον εκτέλεσαν με 10 σφαίρες στο κεφάλι

Στο χωριό του, στην Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε κηδεύεται σήμερα (15:00) ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Με δέκα σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι, εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο οι δολοφόνοι το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά δέκα τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη, προφανώς λόγω ενστικτώδους κίνησης του για να προστατευτεί από τον δολοφόνο του και δύο τραύματα στο κεφάλι.

Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

Photo: -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από κάμερα που εξετάζουν, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα

Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega έκανε λόγο για ένα «στυγερό έγκλημα το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει».

«Η Αστυνομία παίρνει προσωπικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με στυγερά εγκλήματα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με πολλούς συναδέλφους. Έχει φίλους στην Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένα καλό παιδί και εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ήταν από το χαρακτήρα του έτσι.

Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα. Δέχθηκε 13 σφαίρες. Δεν είχε αστυνομικούς συνοδούς, δεν οπλοφορούσε. Απεχθανόταν τα όπλα. Όπλο για αυτόν ήταν η πένα» είπε.

«Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε» πρόσθεσε ακόμα ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

 

Συμβόλαιο θανάτου βλέπουν οι Αρχές

Με απόλυτη μυστικότητα η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο μαφιόζικος τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι εκτελεστές το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο παραπέμπει σε “συμβόλαιο θανάτου”, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η βαλλιστική εξέταση πάντως έδειξε ότι το όπλο του εγκλήματος δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Γιώργο Καραϊβάζ 

Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Γιώργο Καραϊβάζ στην Καλλίφυτο Δράμας.

Όπως μετέδωσε ο Θανάσης Φυλακτός στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα η αδερφή του δημοσιογράφου ήρθε από το εξωτερικό για να τον αποχαιρετήσει. Την ίδια ώρα έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση στην οποία έγραψε:

 «Αγόρι μου, αδελφούλη μου, δεν μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή. Για μένα ήσουν ο μικρός μου αδελφός, δεν μπορώ να σου πω καλό παράδεισο γιατί δεν ήσουν γι αυτό το ταξίδι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ