Η μόδα του αύριο: Τέσσερις νέοι σχεδιαστές - Θα μιλάμε όλοι γι' αυτούς σε λίγο (φώτο - βίντεο)

Σχεδιάζουν με επαναστατική δημιουργικότητα

Η φράση “leap of faith”, ή όπως λέμε στα ελληνικά “άλμα πίστης”, πρέπει να είναι ανεξίτηλα γραμμένη στο μυαλό κάθε νέου σχεδιαστή μόδας. Ειδικά όταν οι σχεδιαστές μόδας αποφασίζουν να “επιχειρήσουν” μόνοι τους, με το δικό του brand. Τα ρούχα τους πρέπει σαφώς να εκφράζουν το προσωπικό του όραμα για τον κόσμο. Όμως πρέπει να πληρούν και το κοινωνικό αίτημα του diversity and inclusion, και να είναι πάντοτε φτιαγμένα eco-friendly.

 

Ας γνωρίσουμε 4 νέους, ταλαντούχους σχεδιαστές μόδας, που καταφέρνουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο μπροστά. Σχεδιάζουν με επαναστατική δημιουργικότητα. Λαμβάνουν υπόψη την ταυτότητα φύλου, την κοινωνική εκπροσώπηση και τη βιωσιμότητα. Ενώ παράλληλα φτιάχνουν τολμηρά και συναρπαστικά ρούχα, που φέρνουν το μέλλον στο τώρα.

 

Vereja, Ρωσία

Για τον Igor Andreev και τη Masha Komarov, τα πλεκτά είναι ένας τρόπος ζωής. Το ρωσικό δίδυμο έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές της ψαγμένης νεολαίας της Μόσχας. Πουλόβερ σε στιλ μπαμπούσκα. Μπλούζες σε αποχρώσεις και υφές που θυμίζουν κρεμώδες παγωτό μηχανής. Μίνι φούστες σε τόνους πασχαλινού αυγού. Τίποτα για τους Vereja, ένα brand μόλις ενός χρόνου, δεν είναι συνηθισμένο. Κάνουν ακόμη και τα γαμήλια πέπλα να περιστρέφονται σαν δίχτυα ψαρά.

Seivson, Taipei

Με μια πρώτη ματιά, οι συλλογές Seivson της Jill Shen φαίνονται εξαιρετικά θηλυκές και ρομαντικές. Αλλά από πίσω κρύβεται μια αίσθηση ανατριχίλας – μερικές φορές ακόμη και μια απειλή βίας. Η ίδια λέει ότι αντικατοπτρίζουν την έμφυτη διπολικότητα των γυναικών: «Ευαίσθητες, αλλά έχουν και τη δύναμη της θέλησης, μπορούν να πολεμήσουν ανά πάσα στιγμή».

Yueqi Qi, Guangzhou

Ο Yueqi Qi είναι ένας Κινέζος σχεδιαστής μόδας και κοσμημάτων που οραματίζεται το παλιό, με ένα βλέμμα πιο φρέσκο από την ίδια τη στιγμή που περνάει. Απόφοιτος του Central Saint Martins με εμπειρία στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας του με τον οίκο Chanel, το έργο του Qi είναι διασκεδαστικό, πολύχρωμο και αεράτο. Πραγματεύεται με νοσταλγία ζητήματα που δεν είναι ακόμα γνωστά. Για παράδειγμα τα ψηφιακά βιώματα της Γενία Ζ, η οποία υπάρχει μέσα σε μια εικονική διάσταση.

Sanchez-Kane, Mexico

Τα τελευταία χρόνια, η Πόλη του Μεξικού έχει αναδειχθεί ως επίκεντρο της μόδας στη Λατινική Αμερική. Ένα από τα πιο επιτυχημένα labels που προέκυψαν από τη μεξικανική σκηνή είναι το ομώνυμο brand της Barbara Sanchez-Kane. Η 33χρονη σχεδιάστρια, που σπούδασε στο Polimoda της Φλωρεντίας και μαθήτευσε δίπλα στον Bernhard Willhelm στο Λος Άντζελες, ανήκει σε μια νέα γενιά δημιουργών, που αμφισβητούν τα πρότυπα φύλου. Αποκαλυπτικά δέρματινσ ρούχα της, παντελόνια κομμένα σε ατίθασα σχήματα, που ανατρέπουν τους παραδοσιακούς κώδικες ενδυμασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ