Made in Greece η Ελένη Παύλου & ο αργαλειός της! Ανάμεσα στα υφαντά ΕΡΓΑΝΗ υπέροχα χαλιά, μαξιλάρια, κουρτίνες, τσάντες

Το εργαστήριο υφαντικής ΕΡΓΑΝΗ  είναι ένας διαφορετικός, άκρως καλλιτεχνικός χώρος στον οποίο παράγονται υφαντά και άλλα χειροποίητα προϊόντα.

Το στολίδι του νησιού του Πόρου δημιούργησε η Ελένη Παύλου, θέλοντας να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της σε μία τέχνη που τιμά την παράδοση και αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε ως δώρο από τον σύζυγό της και τους συγγενείς τους για την αποφοίτησή της από τη Φιλοσοφική Σχολή έναν αργαλειό. 

Ο ένας αργαλειός έφερε σιγά σιγά περισσότερους και η αγάπη της για την τέχνη της υφαντικής, όπως και η δίψα της για τις νέες τεχνικές δημιουργίας και επεξεργασίας νημάτων και υφασμάτων δημιούργησαν τελικά την «ΕΡΓΑΝΗ».

 

To εργαστήριο είναι ο χώρος όπου η Ελένη διοχετεύει όλη την ενέργειά της. Εκεί δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, όπως χαλιά, μαξιλάρια, κουρτίνες, τσάντες, εσάρπες, άλλα αξεσουάρ, ακόμα και υφαντές κούκλες, μαξιλάρια κι άλλα παιχνίδια για τα παιδιά.

Εκτός απ’ όλα αυτά η Ελένη πραγματοποιεί και διάφορα σεμινάρια, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση της σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις τεχνικές της ύφανσης, της τσόχας ή να φτιάξουν τις δικές τους κούκλες.

 

Παράλληλα, η συνεργασία της με την εικαστικό Μαρία Κουλαρμάνη, έχει οδηγήσει το εργαστήρι σε ένα άλλο επίπεδο και έχει φέρει σημαντικές συνεργασίες και με διάφορα μουσεία, όπως το Παιδικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό  Μουσείο Πόρου και τη Λαογραφική Συλλογή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ