Δολοφονία 19χρονου: Η συγκλονιστική έκκληση της μητέρας του Άλκη, η μαρτυρία που κόβει την ανάσα (βίντεο)

«Θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι»

Συγκλονισμένη παραμένει η χώρα από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες πολίτες συνεχίζουν να καταφτάνουν στο σημείο της στυγερής δολοφονίας, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου.

Την Τρίτη ο Αλέξης Κούγιας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει αντίγραφο της δικογραφίας για την υπόθεση, ενώ αύριο, Δευτέρα, αναμένεται η απολογία του 23χρονου συλληφθέντα για την υπόθεση.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Άλκη

«Θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι. Να μη θρηνήσει άλλη μανούλα. Χαίρομαι που σώθηκαν τα άλλα δυο παλικάρια. Είναι παιδιά μου. Ο Αλκιβιάδης μου πήγε στους ουρανούς αλλά να μη φύγουν με αυτόν τον τρόπο άλλα παιδιά. Φτάνει πια…», ήταν το μήνυμα που έστειλε η μητέρα του 19χρονου Αλκη Καμπανού μέσω του Alpha.

«Τον άκουγα να φωνάζει "φτάνει μη με χτυπάτε άλλο"»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γειτόνων που βρέθηκαν τη μοιραία στιγμή της δολοφονίας του άτυχου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μία γειτόνισσα αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 τα όσα είδε και άκουσε και συγκλονίζει.

«Τη φωνή του μές στα αυτιά μου την έχω. Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι. Άτομα με κοντάρια κυνηγάνε τα παιδιά το ένα το καημένο έτρεξε, το άλλο κρύφτηκε εδώ.» είπε μεταξύ άλλων. 

«Επάνω μένω. Άκουγα τη φωνή του που φώναζε "φτάνει μη με χτυπάτε άλλο μη με χτυπάτε άλλο" και μετά άκουσα τους φίλους του να λένε "άνοιξε τα μάτια σου".

Μετά φώναξαν κάτι αχαρακτήριστοι, "εντάξει; τελειώσατε; τον καθαρίσατε;" και τους χαρακτήρισε οργανωμένους εγκληματίες και συνέχισε: "ακόμη μέσα στα αυτιά μου το έχω. Ξέρετε τι είναι να ακούς ένα παιδί να φωνάζει μη με χτυπάτε άλλο;».

Εντωμεταξύ, ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης, αρνείται τις κατηγορίες και μέσα από το δικηγόρο του φαίνεται να λέει:

"Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό."

Συγκλονίζει η γιαγιά του 19χρονου Άλκη: «Να είναι το τελευταίο θύμα το παιδάκι μας»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η γιαγιά του αδικοχαμένου νεαρού. «Όλος ο κόσμος είναι στεναχωρημένος. Το σακάτεψαν κορίτσι μου, μαρτύρησε και έφυγε ο εγγονός μου. Και στο κεφάλι τον χτύπησαν και τον αποτελείωσαν με το μαχαίρι.

Με αθώα παιδιά τα βάζουν. Διάβαζε εξετάσεις, έδινε εξεταστική και βγήκε να ξεσκάσει λίγο. Καμιά οικογένεια να μη γνωρίσει αυτό το κακό. Να γίνει αφορμή αυτό το γεγονός, να είναι το τελευταίο θύμα το παιδάκι μας», είπε μεταξύ άλλων η γιαγιά του 19χρονου.

Ραγίζει καρδιές ο θείος του Άλκη

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο θείος του 19χρονου. «Να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Άδικα έφυγε ένας τέτοιος άγγελος, ένα τέτοιο το παιδί. Πέρασε στο πανεπιστήμιο, χαρήκαμε όλοι μαζί, γελάσαμε. Είχε όνειρα φιλοδοξίες, ήταν όλο χαρά το παιδί.

Και χαιρόμασταν όλοι μαζί του. είναι ανείπωτος ο πόνος δεν μπορούμε να το δεχτούμε, ακόμα νομίζουμε ότι ζει, ότι είναι μαζί μας. όλο αυτό επειδή απλώς ήταν Άρης, σαν νέος αγαπούσε αυτή την ομάδα. Η αδερφή του είναι εδώ. Να κοιτάξουμε το θέμα της βίας στα γήπεδα, να μην υπάρχουν άλλα θύματα. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο θείος του 19χρονου.

Όσα δήλωσε για την υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3.

Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας, στο MEGA.

«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες.

Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων», εξήγησε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ