Το βίντεο που συγκλονίζει τον κόσμο: Η εγγονή του Τολστόι & πρώην Ρώσου ολιγάρχη αποκαλύπτει - «λειτουργούν σαν τον Νονό»

«Όλοι μισούν ο ένας τον άλλον...»

Η Αλεξάντρα Τολστόι, πρώην σύντροφος του Ρώσου ολιγάρχη Σεργκέι Πουγκάτσεφ - ο οποίος είναι γνωστός και ως ο πρώην τραπεζίτης του προέδρου της Ρωσίας -  χαρακτήρισε τον τρόπο που κυβερνούν ο Πούτιν και ο  κύκλος του ως «ανελέητο».

Ειδικότερα η  Αλεξάνδρα Τολστόι (Alexandra Tolstoy) η οποία είναι εγγονή του εμβληματικού Ρώσου συγγραφέα Λέοντα Τολστόι - όπως μαρτυρά άλλωστε και το επώνυμό της - μίλησε στην Erin Burnett του CNN, με την ίδια να λέει μεταξύ άλλων ότι «ο Πούτιν, όπως κάθε δικτάτορας, κυβερνά μέσω διαχωριστικών κανόνων».

«Όλοι μισούν ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον» είπε επίσης για τον Πούτιν και τον στενό κύκλο του που αποτελείται από Ρώσους ολιγάρχες.

«Και είναι αδίστακτοι... Ήταν περίπου όπως θα φανταζόταν κανείς τον Νονό (...) Αυτός ο τρελός απίστευτος πλούτος και επίσης, μία πλήρης απουσία της κανονικής, ανθρώπινης ηθικής» ανέφερε.

Ο Πουγκάτσεφ, ο οποίος ίδρυσε τη διεθνή τράπεζα Mezhoprombank το 1992, ήταν κάποτε γνωστός ως «ο τραπεζίτης του Κρεμλίνου» και ο ίδιος είχε πει στο παρελθόν, σύμφωνα με το insider.com, στο περιοδικό Time ότι μιλούσε με τον Πούτιν «σχεδόν κάθε μέρα».

Αλλά οι δυο τους είχαν από τότε μια διαμάχη και ο Πουγκάτσεφ δεν παραμένει πλέον ένας από τους κορυφαίους βοηθούς του Ρώσου προέδρου. Ο ολιγάρχης κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση κεφαλαίων από τη Mezhoprombank, ενώ κατέφυγε στο Λονδίνο το 2011 και αργότερα μετακόμισε στη Γαλλία, σύμφωνα με τους Times.

Η Τολστόι ήταν μαζί με τον Πουγκάτσεφ για οκτώ χρόνια και το ζευγάρι έχει τρία παιδιά. 

Η Αλεξάνδρα Τολστόι, λίγες ημέρες πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε μιλήσει επίσης στην βρετανική εκπομπή  Lorraine με την 48χρονη να λέει μεταξύ άλλων ότι τόσο ο πρώην σύζυγός της, όσο και ο Πούτιν είναι «μεγάλοι νάρκισσοι» που κάνουν  «απίστευτα αυτοκαταστροφικά πράγματα».

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Τολστ

Βρετανίδα broadcaster, socialite και επιχειρηματίας η Τολστόι είναι κόρη του κόμη Νικολάι Τολστόι και της Τζορτζίνα Μπράουν. Σπούδασε στο Downe House και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στα ρωσικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κατά τη διάρκεια του οποίου πέρασε ένα χρόνο στη Ρωσία. 

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο και  πατακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Credit Suisse First Boston ως μεσίτης μετοχών της Ανατολικής Ευρώπης.

Παραιτήθηκε μετά από ένα χρόνο και πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια δουλεύοντας και ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των έξι εβδομάδων που πέρασε περπατώντας την παλιά διαδρομή προσκυνήματος Camino de Santiago μέσω της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ