Καμίλα για Ελισάβετ: «Υπέροχα γαλανά μάτια» - «Χάραξε το δικό της ρόλο σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο» (βίντεο)

Η σύζυγος του Καρόλου μιλά πρώτη φορά για τη βασίλισσα Ελισάβετ 

 

Μεγάλη εκτίμηση στη βασίλισσα Ελισάβετ σαν μονάρχη αλλά και άνθρωπο έτρεφε η Καμίλα. Η  η σύζυγος του νέου μονάρχη της Βρετανίας, απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, κάνοντας λόγο για μια μοναχική γυναίκα, που χάραξε τον δικό της ρόλο σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. 

«Θα θυμάμαι πάντα αυτό το χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο είναι αξέχαστο… Εκείνα τα υπέροχα γαλανά μάτια… όταν χαμογελά φωτίζουν ολόκληρο το πρόσωπό της», είπε σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της στο BBC, η οποία θα προβληθεί απόψε, πριν από την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Βρετανία στις 20:00 (τοπική ώρα).  Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Καμίλα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του BBC, περιέγραψε πώς η μονάρχης χάραξε τον δικό της ρόλο, σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. 

«Πρέπει να ήταν τόσο δύσκολο για εκείνη να είναι μια μοναχική γυναίκα. Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργοί ή πρόεδροι. Ήταν μόνη, οπότε νομίζω ότι χάραξε τον δικό της ρόλο», ανέφερε η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου.  Πριν από τους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο- που σηματοδότησε τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο- η μονάρχης είχε δηλώσει πως ήταν «ειλικρινής επιθυμία» της η Καμίλα να γίνει βασιλική σύζυγος όταν τη διαδεχθεί ο Κάρολος. 

Η παραπάνω ανακοίνωση έβαλε τέλος στην πολύχρονη συζήτηση για τον τίτλο που θα έπαιρνε η Καμίλα, με την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο,. Πέρυσι, λιγότεροι από τους μισούς Βρετανούς ήθελαν να γίνει βασίλισσα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, το 53% θεωρεί ότι θα είναι καλή στον νέο της ρόλο, ενώ αντίθετη γνώμη εκφράζει το 18% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ